ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ summer dress με εσπαντρίγιες και κορδέλα
 

Donald Trump: Δεν έχει πολιτική ασυλία για το σκάνδαλο του εκλογικού αποτελέσματος το 2020

Αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Μαρία Καραμάνου

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, δεν απολαμβάνει προεδρική ασυλία και μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη συνωμοσία για την ανατροπή των εκλογών του 2020. Αυτή είναι η απόφαση που έλαβε το αμερικανικό δικαστήριο, αναιρώντας τον ισχυρισμό του ότι έχει ασυλία για πράξεις που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική νίκη για τη δικαιοσύνη και ένα σημαντικό πλήγμα για τον ίδιο τον Trump, ο οποίος επιδεικνύει εδώ και καιρό αποφασιστικότητα να διατηρήσει την ασυλία του ως πρώην πρόεδρος. Αν και αναμένεται να κινηθεί έφεση εναντίον της απόφασης, η υπόθεση μπορεί να φτάσει τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου οι δικαστές με συντηρητικές πεποιθήσεις έχουν την πλειοψηφία.

Ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Τζακ Σμιθ, έχει κατηγορήσει τον Donald, ο οποίος είναι 77 ετών, ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τη νίκη του Joe Biden στις εκλογές του 2020 και ότι διέπραξε απάτη προκειμένου να παραμείνει στο αξίωμα του προέδρου.

Η δίκη για αυτή την υπόθεση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε προσωρινά εν αναμονή της απόφασης επί του αιτήματος ασυλίας. Εάν η υπόθεση καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο, μπορεί να καθυστερήσει για εβδομάδες, αν όχι μήνες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Το party για τα 25 χρόνια must

Το party για τα 25 χρόνια must

25 χρόνια μετά, το must συνεχίζει να χαράζει δρόμους στη lifestyle πλευρά της δημοσιογραφίας, ...
newsroom must
 |  NEWS