ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Το Λουξεμβούργο επιστρέφει μετά από 31 χρόνια

Ποια είναι η 24χρονη Tali που θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στην φετινή Eurovision;

Μαρία Καραμάνου

Η επιστροφή του Λουξεμβούργου στη Eurovision φέτος, μετά από ένα διάστημα σχεδόν τριών δεκαετιών απουσίας, σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός τόσο για τη χώρα όσο και για την 24χρονη εκπρόσωπό της, Tali. Αυτή η νεαρή καλλιτέχνης θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθεί στη σκηνή, εκπροσωπώντας τη χώρα της σε έναν διεθνή διαγωνισμό που η ίδια δεν έχει ποτέ δει να συμμετέχει το Λουξεμβούργο ζωντανά.

Το Λουξεμβούργο έχει μια πλούσια ιστορία στον διαγωνισμό, ξεκινώντας από την πρώτη Eurovision το 1956, και έχει καταφέρει να κερδίσει πέντε φορές, ένας αριθμός που μαρτυρά την ισχυρή μουσική τους παράδοση. Η αποχή του από τον διαγωνισμό είχε ξεκινήσει μετά την υποβάθμιση του το 1993, όταν δεν κατάφερε να πετύχει καλά αποτελέσματα και αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό του 1994. Αυτό οδήγησε σε μια μακρά περίοδο αποχής που διήρκεσε μέχρι φέτος.

Η επιστροφή του Λουξεμβούργου στη Eurovision ενσαρκώνει την ανανεωμένη προσπάθεια της χώρας να διαγωνιστεί σε αυτή την κορυφαία μουσική σκηνή, φέρνοντας νέες ιδέες και τη νεανική ενέργεια της Tali. Αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει η χώρα στην επανεμφάνισή της και αν θα καταφέρει να κερδίσει την εύνοια του κοινού και των κριτών, εξασφαλίζοντας μία θέση στον τελικό.

Η επιστροφή του Λουξεμβούργου στη Eurovision φέτος είναι ένα σημαντικό γεγονός, καθώς η χώρα επανέρχεται στον διαγωνισμό μετά από μια απουσία 31 ετών. Η τελευταία της συμμετοχή ήταν το 1993 με το συγκρότημα Modern Times και το τραγούδι «Donne-moi une chance», καταλαμβάνοντας την 20ή θέση. Η φετινή συμμετοχή, με την Tali να εκπροσωπεί τη χώρα, φαίνεται να μην είναι ψηλά στα προγνωστικά, καθώς οι στοιχηματικές την τοποθετούν στην 27η θέση.

Παρ' όλα αυτά, η Tali έχει ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική προϊστορία που μπορεί να της δώσει μια δυναμική παρουσία στη σκηνή. Σπουδάζει μουσικό θέατρο στη Νέα Υόρκη και εργάζεται πάνω στη δική της μουσική, κάτι που της παρέχει μια ισχυρή βάση σε σύνθεση και ερμηνεία. Επίσης, έχει την υποστήριξη ενός ταλαντούχου συνθέτη, του Dardust, που είναι γνωστός για την επιτυχία του με το τραγούδι «Soldi» του Mahmood το 2019.

Η επιστροφή του Λουξεμβούργου στον διαγωνισμό και η συμμετοχή της Tali ενδέχεται να μην είναι τα φαβορί για νίκη σύμφωνα με τα στοιχήματα, αλλά σίγουρα προσθέτει ενδιαφέρον στο φετινό φεστιβάλ και δίνει στους φαν της Eurovision κάτι να περιμένουν με ανυπομονησία.

Η 24χρονη δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια της Lady Gaga, των Coldplay, της Billie Eilish και της Taylor Swift. Για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό είχε αναφέρει, «Ανυπομονώ να γνωρίσω όλους τους άλλους διαγωνιζόμενους και να δω τη Σουηδία την άνοιξη γιατί έχω πάει εκεί μόνο τον χειμώνα που νυχτώνει νωρίς. Επίσης, το να βρίσκομαι σε αυτή τη σκηνή, φαίνεται σουρεαλιστικό».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit ...
newsroom must
 |  NEWS
From Gigabytes to Watts

From Gigabytes to Watts

Ο Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS
X