ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου βλάπτουν τα ζευγάρια;

Γαβριέλα Αγησιλάου


 • Η πορνογραφία είναι πολύ περισσότερα από απλή φαντασίωση.

  Η πορνογραφία είναι πολύ περισσότερα από απλή φαντασίωση.

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Sexual Behavior» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο συστηματική ενασχόληση υπάρχει με το πορνό είτε μέσα από ταινίες ερωτικού περιεχομένου, είτε από το διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες στις ερωτικές σχέσεις των ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα:

 • οι άνδρες που βλέπουν πορνό αρκετές φορές την εβδομάδα, αρχίζουν και αναπτύσσουν μία εξαρτητική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το πορνό,να τους είναι απαραίτητο για να μπορέσουν όχι μόνο να διεγερθούν, δηλαδή να αποκτήσουν στύση αλλά και να την διατηρήσουν.
 • αυξάνεται η ανησυχία για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, καθώς και για την εικόνα του σώματός τους, όπου κατά επέκταση η σεξουαλική απόλαυση μειώνεται όλο και περισσότερο…

  Στη μελέτη αυτή έλαβαν μέρος 487 νεαροί εθελοντές, ηλικίας 18 έως 29 ετών, όπου κάποιοι έβλεπαν πορνό σποραδικά, κάποιοι συστηματικά και κάποιοι άλλοι καθόλου.

  Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, όσο μεγαλύτερη η έκθεση στο πορνογραφικό υλικό, τόσο πιθανότερο ήταν να ζητούν από την/τον σύντροφό τους συγκεκριμένες πορνογραφικές πράξεις που είχαν δει.

  «Η πορνογραφία είναι πολύ περισσότερα από απλή φαντασίωση. Όσα διαδραματίζονται στην οθόνη μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αληθινή ζωή», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρα Άννα Μπρίτζες, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας.

  Και επισήμανε ότι πολύ συχνά το πορνό εστιάζεται σε πράξεις βίας και ταπείνωσης, παραβλέποντας εντελώς το τρυφερό άγγιγμα, τα φιλιά, το γέλιο και την λεκτική επαφή των εμπλεκομένων - και αυτό, μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει στις αληθινές ερωτικές επαφές…

Δρ Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος & Θέκλα Βασιλείου Ψυχολόγος
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555, 22459556
www.askitis-cy.com
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77


Tags: ανάσα, ομρφιά, γυναίκα, χρόνος, ευχές, άποψη, Δρ. Θάνος Ασκητής

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)