ΓΛΥΚΑ

Στο βαζάκι

Μαρμελάδα πορτοκάλι στην χύτρα

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

    Διατηρούμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση
1. Στην χύτρα ρίχνουμε τα στικ φλούδα, τον χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, την ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε.
2. Σφραγίζουμε την χύτρα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει η χύτρα να μαγείρευε σε πίεση , μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αφαιρούμε την χύτρα απ την φωτιά. Αφήνουμε την πίεση να επανέλθει και ανοίγουμε την χύτρα.
3. Βάζουμε την χύτρα στην φωτιά χωρίς το καπάκι της. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει έντονα αφήνουμε για 8 λεπτά. Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και μεταφέρουμε στα βαζάκια. Η μαρμελάδα είναι ρευστή σε αυτό το σημείο αλλά όταν κρυώσει θα έχει την σωστή υφή. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com


Tags: στο βαζάκι, Μαρμελάδα πορτοκάλι στην χύτρα, στης Αθηνάς, εύκολα, απλά, σπιτικά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)