ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Του Αντρέα Σταύρου

Dropsets για τέλεια σιλουέτα


  • Είναι μια πολύ απλή τεχνική που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια σειρά από διάφορες ασκήσεις

    Είναι μια πολύ απλή τεχνική που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια σειρά από διάφορες ασκήσεις

Dropsets είναι ένα από τα καλύτεραset ασκήσεων υψηλής έντασης για την ανάπτυξη των μυών. Είναι μια πολύ απλή τεχνική που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια σειρά από διάφορες ασκήσεις και βοηθάει στην μείωση κιλών. Οι Bodybuilders είναι μια ομάδα ατόμων που χρησιμοποιούν περισσότερο τις ασκήσεις των dropsetεπειδή ενδιαφέρονται ποιο πολύ για την εμφάνιση τους παρά για την επίδοση τους στον αθλητισμό.

Χάνοντας βάρος και συνεχίζοντας τα συνήθη σύνολα ασκήσεων οι μυϊκές ίνεςσυσωρεύονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα την αποθηκεύση τους στον οργανισμό σας. Με τα Dropsets στοχέυουμε στην εκγύμναση μυϊκων ίνων προκαλώντας αύξηση μυϊκής μάζας που κανονικά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με την παύση μετά από κάθε άσκηση των 6 με 12 επαναλήψεων.

Υπάρχουν 12 διαφορετικές ασκήσεις dropset και είναι όπως έχει:

1. Drop Sets With Barbells (strip sets)
2. Drop Sets With Selectorized Machines (up the stack)
3. Drop Sets With Dumbbells
4. Tight Drop Sets (small drop in weight)
5. Wide Drop Sets
6. 50% Drop Set (the “halving” or 6-20 method)
7. Power Drop Sets
8. Ascending (6-12-20) or Descending (12-8-4-2) Rep Drop Sets
9. Drop Sets With Grip or Stance Change
10. Zero Rest Drop Sets
11. Rest-Pause Drop Sets
12. Drop-Superset

Πως να χρησιμοποιήσεις τα dropset στο μέγιστο.

Είναι σημαντικό να κρατήσεις τον χρόνο αυξομείωσης μεταξύ ασκήσεων στο minimum (0-10 sec ). Πρέπει να συνεχίζεις τις ασκήσεις γρήγορα την μια μετά την άλλη. Βοηθάει πάρα πολύ να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο όταν δεν υπάρχει πολυκοσμία ώστε να μπορείς να κάνεις 3 με 4 sets για 15 λεπτά συνεχόμενα, χωρίς να χρειάζεται να σταματσεις περιμένοντας καποιο άτομο για να ελευθερωθεί το μηχάνημα η βαράκι που χρειάζεσαι. Το ποιο γνωστό drop set είναι το triple drop, όπου χρησιμοποιείς 3 βάρη και 2 βάρη με μειώσεις. Για το BodyBuilding, 1 με 12 επαναλήψεις είναι ποιο αποτελεσματικό και δεν πρέπει να αλλάζει στα drop set. Τέλος ένας τέλειος τρόπος να χρησιμοποιείς drop set είναι 3:1 μέθοδος που σημαίνει ότι κάνεις 3 set ασκήσεων και ακολουθεί 1 drop set.

Το συμπέρασμα είναι ότι η τεχνική drop set είναι αρκετή να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση μυϊκής μάζας σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά θα πρέπει πάντα να την συνδυάζεις με διάφορες μεθόδους εκγυμνασης.


Tags: Dropsets, τέλεια, σιλουέτα, γυμναστές, συμβουλές, άποψη, fitness

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)