ΓΛΥΚΑ

Κέικ γεωγραφίας με μπανάνα

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Νόστιμο κέικ που αξίζει να δοκιμάσετε

    Νόστιμο κέικ που αξίζει να δοκιμάσετε

Με αυτό το κέικ μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά Κυπρίων. Το έφτιαχναν σχεδόν σε κάθε σπίτι και αποτελούσε δημοφιλή λιχουδιά για τα παιδιά αλλά και αγαπημένο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ των «μεγάλων». Θυμάμαι μάλιστα ότι το κέικ γεωγραφίας ήταν το πρώτο κέικ που έμαθα να φτιάχνω στο μάθημα των οικοκυρικών, στην Αγγλική Σχόλη Λευκωσίας, όπου φοίτησα. Η διαφορά ανάμεσα στη δική μου συνταγή, που ακολουθεί πιο κάτω, και στην παραδοσιακή συνταγή είναι ότι έχω προσθέσει μπανάνες και καρύδια τα οποία ταιριάζουν υπέροχα. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσουν μπορείτε να περιοριστείτε στην παραδοσιακή συνταγή και να μην προσθέσετε τις μπανάνες και τα καρύδια, ακολουθώντας όμως τα πιο κάτω βήματα.

  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ
  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10΄
  • ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 50΄
  • 240 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ.
  • ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com


Tags: Κέικ γεωγραφίας με μπανάνα, εύκολα, απλά, σπιτικά, Αθηνά Λοιζίδου, γλυκό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)