ΥΓΕΙΑ

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

Η θετική στάση σου σώζει τη ζωή


 • Όλες οι σύγχρονες έρευνες συνδέουν την θετική αντιμετώπιση της ζωής με την μείωση της αρτηριακής πίεσης, το ισορροπημένο βάρος και τα βέλτιστα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

  Όλες οι σύγχρονες έρευνες συνδέουν την θετική αντιμετώπιση της ζωής με την μείωση της αρτηριακής πίεσης, το ισορροπημένο βάρος και τα βέλτιστα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει φράσεις και αποφθέγματα που έχουν στόχο να εξυψώσουν το πνεύμα μας και να μας φτιάξουν τη διάθεση.

«Αντιμετώπισε την κάθε μέρα ξεχωριστά και με χαμόγελο»

«Τα αστέρια λάμπουν μόνο στο σκοτάδι»

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα είναι πως όχι μόνο μας φτιάχνουν το κέφι και μας ανακουφίζουν το πνεύμα όταν μας έχουν πέσει πολλά αλλά μπορούν να επηρεάσουν ενεργά και την σωματική μας υγεία. Όλες οι σύγχρονες έρευνες συνδέουν την θετική αντιμετώπιση της ζωής με την μείωση της αρτηριακής πίεσης, το ισορροπημένο βάρος και τα βέλτιστα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το πανεπιστήμιο της California διεξήγαγε έρευνα και εντόπισε πως ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί πρόσφατα με τον ιό του HIV και έχουν αναπτύξει την δεξιότητα της θετικής απεικόνισης της ζωής νοσούν ελαφρότερα, είναι πιο πιθανό να λάβουν την αγωγή τους ορθά και είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν αντικαταθλιπτική θεραπεία.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα εκπαίδευσαν έναν αριθμό συμμετεχόντων στις 8 δεξιότητες που έχουν σκοπό την διατήρηση υψηλότερων επιπέδων θετικών συναισθημάτων. Κάθε συμμετέχον υποχρεούταν να μάθει τουλάχιστον 3 από 8 μαθήματα και να εξασκεί τουλάχιστον 1 κάθε ημέρα

 • Εντόπισε ένα θετικό γεγονός κάθε ημέρα
 • Απόλαυσε το και γράψε το σε ένα ημερολόγιο ή συζήτησε το με έναν φίλο
 • Ξεκίνα ένα ημερολόγιο με σκέψεις ευγνωμοσύνης
 • Βάλε ρεαλιστικούς στόχους και σημείωνε την εξέλιξη σου
 • Γράψε μια λίστα με τις προσωπικές σου «δυνάμεις» και σημείωσε πως τις χρησιμοποιείς στη καθημερινότητα
 • Σημείωνε τα γεγονότα που σου προκαλούν stressκαι δες τα με ένα θετικό μάτι
 • Αναγνώρισε και κάνει μικρές καθημερινές πράξεις καλοσύνης
 • Συγκεντρώσου στο παρόν αντί στο μέλλον ή στο παρελθόν

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: υγεία, θετική στάση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)