ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Της Μυρτώ Τριχείλη

Ένα δυναμωτικό πρωινό τριών συστατικών στο…microwave!


Χρειάζεστε ένα δυναμωτικό πρωινό που θα σας προσφέρει άπλετη ποσότητα πρωτεϊνών; Αυτή η έξυπνη συνταγή με γλυκοπατάτα, tofu και αβοκάντο για πρωινό είναι γεμάτη γεύση και προσφέρει στον οργανισμό περίπου 20 γραμμάρια σε πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Η συνταγή, που είναι εμπνευσμένη από την Jenny Sugar, σας υπόσχεται ένα θρεπτικό πρωινό σε χρόνο μηδέν με βασικό σύμμαχο το…φουρνάκι των μικροκυμάτων!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μικρή γλυκοπατάτα

2 τετράγωνα μαριναρισμένα ψητά tofu (αγοράστε κατευθείαν από το bio κατάστημα)

1/2 μικρά αβοκάντο (ή 1/4 ενός μεγάλου)

1 κουταλιά της σούπας αλατισμένα κάσιους, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε τη γλυκοπατάτα και κάνουμε περίπου έξι μικρές τομές στις πλευρές της.

Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Γυρίζουμε τα κομμάτια ανάποδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα δύο έως τρία λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά όταν πιέζονται απαλά.

Κόβουμε το αβοκάντο και κρατάμε το tofu κρύο ή ζεστό επάνω στο φούρνο μικροκυμάτων όσο ψήνουμε τη γλυκοπατάτα.

Τέλος, κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπολ μαζί με το τόφου και το αβοκάντο (και προαιρετικά πασπαλίζουμε την κορυφή με κάσιους).


Tags: breakfask, eat, morning, women, healthy, fitness, τρώμε, πρωινό, δυναμωτικό, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)