ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Γκρέιπφρουτ: ''Παρεξηγημένο'' αλλά... ωφέλιμο


  • Η δράση του αποζημιώνει όσους το καταναλώνουν και το συμπεριλαμβάνουν στο πρωινό τους.

    Η δράση του αποζημιώνει όσους το καταναλώνουν και το συμπεριλαμβάνουν στο πρωινό τους.

Σημαντικοί λόγοι για να προστεθεί στο ημερήσιο διατροφολόγιό μας, είναι οι λιποδιαλυτικές του ικανότητες, καθώς και οι λίγες θερμίδες του.

Ο λόγος για το γκρέιπφρουτ, που χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες, περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε πρωινό όλων όσοι προσέχουν τη διατροφή τους.

Η πικρή και όξινη γεύση του, κάνουν τους περισσότερους να τα παραβλέπουν, όμως αποζημιώνει όσους το προτιμούν.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό…

Εμείς παραθέτουμε 7 από αυτούς:

  • Πρόσφατη κλινική μελέτη έδειξε ότι η ναρινγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και στα πορτοκάλια, συμβάλλει στην αποκατάσταση του DNA στα κατεστραμμένα καρκινικά κύτταρα, σε περίπτωση καρκίνου του προστάτη. Η αποκατάσταση του DNA είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη του καρκίνου.
  • Σύμφωνα με μελέτες η LDL (ή αλλιώς η κακή χοληστερόλη) με τη συχνή κατανάλωση του γκρέιπφρουτ μπορεί να μειωθεί κατά 15%. Η πηκτίνη που εμπεριέχεται συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και ο κίνδυνος της αθηροσκλήρωσης. Το κίτρινο γκρέιπφρουτ φαίνεται να είναι πολύ πιο ευεργετικό από το κόκκινο-ροζ.
  • Η πέτρα στα νεφρά προκαλείται συνήθως από τη συσσώρευση ασβεστίου. Η καθημερινή κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ μειώνει το επίπεδο του pH των ούρων, άρα και τον κίνδυνο για σχηματισμό λίθων στους νεφρούς.
    Η υψηλή περιεκτικότητα του γκρέιπφρουτ σε βιταμίνη C, ενισχύει την άμυνα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια όπως τα παράσιτα, βακτήρια, ιούς κ.ά.
  • Το γκρέιπφρουτ περιέχει τη βήτα-καροτίνη, τη βιταμίνη Α, το λυκοπένιο, τη λουτεΐνη , τη ξανθίνη και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην βελτίωση της όρασης και της υγείας των ματιών.
  • Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνης Α ενυδατώνουν το δέρμα, προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν παθήσεις, όπως το έκζεμα, την ακμή, τη ψωρίαση και τη ξηρότητα.
  • Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο γκρέιπφρουτ την ημέρα προλαμβάνει αλλά και αναστρέφει προβλήματα στα ούλα.
  • Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει την καταπληκτική δύναμη αυτού του φρούτου όταν το τρώτε για πρωινό. Μάλιστα όσοι συμμετείχαν στο πείραμα έχασαν μέχρι και τέσσερα κιλά σε 12 εβδομάδες.

 


Tags: φρούτο, γκρέιπφρουτ, ιδιότητες, ωφέλη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)