CULTURE

Ένα παπούτσι από... σούσι


  • Η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του πιάτου εξίσου με τη γεύση των όσων σερβίρονται.

    Η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του πιάτου εξίσου με τη γεύση των όσων σερβίρονται.

H τέχνη της υψηλής γαστρονομίας ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του πιάτου εξίσου με τη γεύση των όσων σερβίρονται. Τι γίνεται όμως όταν στο πιάτο σου εμφανίζεται ένα παπούτσι από... σούσι;

O Γιούτζια Χου, ένας ιταλός καλλιτέχνης κινεζικής καταγωγής, είναι διάσημος σεφ του σούσι στο Μιλάνο και γνωστός για τη μοναδική τέχνη o-nigri (η ιαπωνική τροφή από λευκό ρύζι, σε τριγωνικό ή κυλινδρικό σχήμα, συχνά τυλιγμένη σε φύκι) που δημιουργεί κάθε φορά.

Με εκνευριστική λεπτομέρεια ο Γιούτζια Χου, ''συναρμολογεί'' μικροσκοπικά παπουτσάκια από συστατικά ενός σούσι. Τα δημιουργήματά του έχουν ονομαστεί «παπούτσια-σούσι» και περιέχουν ό,τι ακριβώς ένα σούσι, όπως το ξέρουμε: δηλαδή, σασίμι, φύκι και ρύζι.


Tags: σούσι, sneakers, γαστρονομία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)