ΣΧΕΣΕΙΣ

Ελιά και σεξ: Ποια η σχέση τους;

Γαβριέλα Αγησιλάου


  • Από την ελιά… στο πρώτο unisex αντισυλληπτικό χάπι

    Από την ελιά… στο πρώτο unisex αντισυλληπτικό χάπι

Μάλλον βρέθηκε η λύση στο άγχος κάθε άντρα που φοβάται μην γίνει ξαφνικά πατέρας αλλά και στην γυναίκα που αποφεύγει το χάπι και μαζί την μελαγχολική διάθεση που της φέρει. Η απάντηση βρίσκεται στην ελιά! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι κάνει καλό στην υγεία. Εκτός αυτού όμως, φαίνεται να είναι και ικανή να αποτρέψει μία ανεπιθύμητη ...εγκυμοσύνη!

Έρευνα του Πανεπιστημίου την Καλιφόρνιας στο Berkeley ανακάλυψε ότι η λουπεόλη και η πριστιμερίνη, ουσίες που βρίσκονται τόσο στην ελιά όσο και στο φυτό της αλόης, στα σταφύλια, στα μάνγκο, αλλά και στην πικραλίδα είναι ικανές να αποτρέψουν το σπέρμα να σπάσει το προστατευτικό τοίχος από κύτταρα, που περιβάλλει το ωάριο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χάπι θα είναι μια καινοτομία στον ιατρικό κόσμο αφού δεν θα επηρεάζει καθόλου τις ορμόνες, έτσι δεν θα φέρει καμία από τις παρενέργειες των μέχρι τώρα αντισυλληπτικών χαπιών, όπως ναυτία, αλλαγές στην διάθεση και κίνδυνοι θρόμβωσης.

Επιπλέον, η Δρ. Polina Lishko που συμμετείχε στην έρευνα, τονίζει ότι το χάπι δεν θα είναι τοξικό για το σπέρμα αφού τα σπερματοζωάρια θα μπορούν ακόμα να κινούνται, απλά δεν θα μπορούν να γονιμοποιήσουν.

Ενημερωτικά, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το χάπι υπολογίζεται να είναι διαθέσιμο εντός δύο χρόνων για την γυναίκα, και εντός 4 χρόνων για τον άντρα. Αυτό προβλέπεται να αλλάξει την δυναμική των δύο φύλων αφού πλέον τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας θα έχουν ίσο έλεγχο ως προς τον σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας οικογένειας.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Θέκλα Βασιλείου

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

 


Tags: σχέσεις, ελιά, σεξ, Δρ. Θάνος Ασκητής, άποψη, Ελλάδα, Κύπρος, έρευνες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)