MUSTDECO ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Έξυπνο παιδικό δωμάτιο

Νάκης Αντωνίου


ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΝΤΖΗ - COLELLA

Έπιπλα όμορφα, αλλά κυρίως ευέλικτα στις μετατροπές, καλύπτουν τις ανάγκες ανάπτυξης ενός παιδιού σε κάθε ηλικία του, απαλλάσσοντας τους γονείς από τα περιττά έξοδα μιας νέας επίπλωσης και κάνουν ένα ισχυρό λίφτινγκ στο δωμάτιο, κάθε φορά που αλλάζουν ύφος.

Το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που απαιτεί συχνά ριζικές αλλαγές, όχι μόνο ως προς τη διακόσμηση και την αισθητική, αλλά κυρίως τα έπιπλα, αφού το παιδί μεγαλώνει συνεχώς. Με τον ερχομό ενός παιδιού στο σπίτι, διαμορφώνουμε το υπνοδωμάτιό του σε μπεμπέ ύφος χωρίς να σκεφτούμε καθόλου ότι ο χώρος θα βρίσκεται για πολλά χρόνια σε συνεχή ανάπτυξη και με έντονες πάντα τις ανάγκες μιας συχνής ανανέωσης. Τι γίνεται, όμως, κάθε φορά που το παιδί περνά στην επόμενη ηλικιακή φάση;
Το κόστος του ν’ αλλάζει κανείς το παιδικό δωμάτιο είναι αρκετά σημαντικό και έτσι το κάθε επόμενο βήμα μας προβληματίζει τόσο, ώστε πάντα παίρνει μια μόνιμη αναβολή. Η κάθε ηλικία χρειάζεται τον κατάλληλο εξοπλισμό για να της εξασφαλίζει ένα ιδανικό, ευχάριστο και καλαίσθητο περιβάλλον. Γι’ αυτό, τα πρακτικά έπιπλα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη ζωή μας, γιατί μεταμορφώνονται εύκολα για να συνοδεύουν τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως τα 18-20.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Επιλέξτε έπιπλα από φιλικά υλικά, ανθεκτικά για την συνεχή δοκιμασία τους σ’ όλα τα πεδία «δράσης»: του παιχνιδιού και του χοροπηδήματος στις μικρές ηλικίες, αλλά και στο βάρος ενός μεγάλου, πλέον, παιδιού πολύ αργότερα, με γνώμονα πάντα τη δυνατότητά τους για έξυπνη και εύκολη μετατροπή.
Μην υιοθετείτε παραμέτρους που θα καθορίζουν τον χώρο, επιλέγοντας για παράδειγμα το ροζ για τα κορίτσια και το γαλάζιο για τα αγόρια ή τους εκάστοτε αγαπημένους ήρωες των παιδιών, καθώς δημιουργούν εφήμερες τάσεις που κουράζουν και δεν έχουν διαχρονική αξία. Οι πιο ουδέτερες και ήσυχες επιλογές θα αποδειχτούν σωτήριες.

MODULAR ΛΥΣΕΙΣ
Το στιλ που θα δώσετε στο παιδικό δωμάτιο είναι εντελώς προσωπική σας υπόθεση, αφού η γκάμα των επίπλων τρανσφόρμερ, είναι αρκετά μεγάλη και προσφέρεται για να καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα. Αυτά τα έπιπλα ξεφεύγουν πολύ απ’ τα συνηθισμένα γιατί είναι καλαίσθητα και πρωτότυπα. Στο εμπόριο υπάρχουν τόσες ιδιαίτερες προτάσεις, που πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια γιατί έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα της μετατροπής και συγχωνεύουν τις πολλές ανάγκες σας σε μια. Για παράδειγμα, το παιδικό καθισματάκι μεταμορφώνεται σε τραπέζι, το κουνιστό αλογάκι σε καρέκλα, το γραφείο με ειδικά στηρίγματα «ψηλώνει» και η μωρουδίστικη κούνια «μεγαλώνει» τόσο, ώστε να γίνει κρεβάτι που φτάνει έως και τους 206 πόντους.
Επιλέξτε κάποια από αυτά τα έπιπλα και σίγουρα θα ξεγνοιάσετε για πολλά χρόνια απ’ τον βραχνά της ανακαίνισης και του κόστους, αφού η αίσθηση του καινούριου και της αλλαγής με την μεταμόρφωσή τους, θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Η κάθε εκδοχή τους θα είναι κι ένας δημιουργικός «πυρετός» που θα σας εκπλήσσει ευχάριστα.

ΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Μια από τις έξυπνες λύσεις που θα σας λύσει τα χέρια, θα «προστατεύσει» την τσέπη σας και το παιδί σας από θέματα ανατομίας, είναι να βρείτε ένα απ’ τα ειδικά γραφεία που «ψηλώνουν» μαζί με το παιδί.

Έξυπνο παιδικό δωμάτιο