ΥΓΕΙΑ

Της Μυρτώ Τριχείλη

3 δροσιστικοί καλοκαιρινοί τρόποι να απολαύσουμε το ποτό Αperol!


Είναι γνωστή η αγάπη μας για το κατακόκκινο Campari, που με το κατακόκκινο χρώμα του αλλάξει τις ισορροπίες στα κοκτέιλ μας και ξεφεύγει από τα κλασσικά. Όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμάμε να φλερτάρουμε με το πιο φωτεινό και ζωηρό ξαδερφάκι του: το Aperol. Παράγεται από τους αδελφούς Barbieri στην Πάδοβα της Ιταλίας και μάλιστα το Aperol είναι και εκείνο μέλος της οικογένειας Campari. Είναι φτιαγμένο με τυπικά "botanicals amaro" όπως το πικρό πορτοκάλι, τα φυτά γεντιανή και κιγχόνη, ραβέντι και ξινό μίσχο που φωνάζουν καλοκαίρι. Με λιγότερο από το ήμισυ του αλκοόλ που εμπεριέχει το σκούρο Campari και μια ανατρεπτική πικρούτσικη επίγευση, το Aperol είναι ιδανικό για κατανάλωση όλες τις ώρες της ημέρας.

1. Το Aperol Spritz σερβίρεται παραδοσιακά σε ποτήρι κρασιού με πολλούς κύβους πάγου και μια φέτα πορτοκαλιού. Αναμιγνύοντας μέσα στο ποτήρι 75ml Prosecco, 50ml Aperol και 1 δόση σόδας μπορείτε να δημιουργήσετε τον διάσημο συνδυασμό που έχει μείνει γνωστός ως «συνταγή 3-2-1».

2. Με φρέσκα εσπεριδοειδή: Εδώ είναι κάτι που ανακαλύψαμε πρόσφατα παίζοντας με το Aperol: αγαπά τα εσπεριδοειδή. Βγάλαμε λοιπόν το συμπέρασμα ότι όσα κλασσικά και αγαπημένα κοκτέιλ βασίζονται στα φρέσκα εσπεριδοειδή μπορούν να γίνουν κάλλιστα με Aperol, όπως μια μαργαρίτα ή ένα daiquiri. Σίγουρα αν θέλετε να χαρίσετε σε μια από αυτές τις αυθεντικές συνταγές λίγο από το ακαταμάχητο χρώμα του Aperol, αρκεί να προσθέσετε άφοβα μια μικρή δόση.

3. Με βότκα: Αγαπάμε τη χαμηλή περιεκτικότητα του Aperol σε αλκοόλ, αλλά μερικές φορές μπορεί να θέλουμε κάτι πιο δυνατό χωρίς να μας καλύπτει το διακριτικό προφίλ ενός spritz. Με τον άχρωμο και άοσμο χαρακτήρα της, η βότκα είναι το ιδανικό ποτό για να κάνετε το συνδυασμό σας λίγο πιο πλούσιο και "πικάντικο".


Tags: drink, aperol, cocktails, ποτό, συνταγή, καλοκαίρι, πορτοκαλί, χρώμα, must, have

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)