ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Μέσπιλα: βάλτε τα στη διατροφή σας!


  • Είναι μικρά, ζουμερά, νόστιμα και προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες, σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά,ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία.

    Είναι μικρά, ζουμερά, νόστιμα και προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες, σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά,ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία.

Είναι μικρά, ζουμερά, νόστιμα και προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνες, σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά,ενώ έχουν χαμηλή θερμιδική αξία. Τα μέσπιλα ή μούσμουλα είναι δροσερά φρούτα. Έχουν πλούσια θρεπτική αξία και πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα είναι και χαμηλά σε θερμίδες. Προέρχονται από την ορεινή Κίνα και αργότερα εξαπλώθηκαν ευρέως στην Ινδία, τη Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές.

Θρεπτική αξία και οφέλη στην υγεία
• Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες - οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του έντερου.
• Είναι χαμηλά σε θερμίδες - ένα μέσπιλο έχει περίπου 15-20 θερμίδες. Ο συνδυασμός χαμηλών θερμίδων με την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθάει στην καταστολή της όρεξης και την υγιή απώλεια βάρους.
• Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες - οι οποίες προστατευτούν το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για μια σειρά βλαβών που πλήττουν τον οργανισμό. Έχουν ιδιαίτερα ψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη Α που προάγει την καλή υγεία του δέρματος, την ανάπτυξη των οστών και δοντιών, βελτιώνει την όραση και προστατεύει από τον καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Επιπλέον περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φυλλικο οξύ (Β9), πυριδοξίνη (Β6) και νιασίνη (Β3).
• Είναι πλούσια σε κάλιο και αποτελούν μια καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου και άλλων μέταλλων.


Πώς να τα καταναλώσετε!
• Φρέσκα με τη φλούδα ή βραστά σε ελαφρύ σιρόπι.
• Σε συνδυασμό με άλλα φρούτα π.χ. μήλο, αχλάδι, ροδάκινο.
• Γίνονται νόστιμη μαρμελάδα καθώς και σος για πουλερικά, με καστανή ζάχαρη και ξύδι κρασιού.


Tags: Μέσπιλα, διατροφή , beauty, ομορφιά, γυναίκα, φρούτα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)