ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

Sugar Face: Όχι δεν είναι nickname!


  • Οι άυπνες νύχτες και οι κακές συνήθειες φαίνονται στο πρόσωπο μας.

    Οι άυπνες νύχτες και οι κακές συνήθειες φαίνονται στο πρόσωπο μας.

Οι άυπνες νύχτες και οι κακές συνήθειες φαίνονται στο πρόσωπο μας. Αυτό τουλάχιστον ξέρουμε από τη μαμά μας η οποία το έμαθε από τη δική της μαμά. Είναι ο ύπνος, η μείωση του αλκοόλ και το κόψιμο του τσιγάρου ο δρόμος για φρέσκο, λαμπερό και νεανικό πρόσωπο; Σίγουρα! Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα… Είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις και να παρατηρήσεις για να συνειδητοποιήσεις πόσο επηρεάζει το δέρμα σου ή με λίγα λόγια αυτό που ονομάζεται sugar face.

"Είναι δυνατόν το επιδόρπιο που τόσο αγαπώ να προσθέτει χρόνια στην επιδερμίδα μου;" Ω, ναι!

Όλα θα ξεκινήσουν μόλις αποφασίσεις να αποβάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου (ή έστω για μερικές εβδομάδες). Πέραν των αμέτρητων ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία σου θα εντοπίσεις ένα λόγο παραπάνω που φαίνεται και στον καθρέφτη. Το πρόσωπο σου!

Αρχικά, όλα έχουν να κάνουν με το κολλαγόνο, την ουσία που κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται σφριγηλή και νεανική. Όταν καταναλώνεις ένα επιδόρπιο ή τροφές που μετατρέπονται ταχύτατα σε ζάχαρη ο οργανισμός μας διασπά αυτούς τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη, η οποία με τη σειρά της ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης. Με λίγα λόγια έχουμε μια έντονη φλεγμονή που διαπερνά το σώμα μας η οποία παράγει ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Με απλά λόγια, ρυτίδες και χαλαρότητα!

Η φωνή της μαμάς επιστρέφει «Ναι, αλλά μπορείς να φας όσα φρουτάκια θες, που έχουν και βιταμίνες» Ε; Μμμμ… Για να δούμε.

Ενώ σίγουρα είναι πολύ καλύτερη επιλογή να αντικαταστήσεις ένα επιδόρπιο με φρούτο, λόγω των βιταμινών αλλά και των φυτικών ινών που επηρεάζουν τον τρόπο που το μεταβολίζουμε καλό είναι να προσέχουμε στις ποσότητες των φρούτων που είναι πλούσια σε φρουκτόζη. Μερικά από τα φρούτα πλούσια σε φρουκτόζη είναι το μάνγκο, το πεπόνι, τα σύκα και τα σταφύλια.

«Το μέλι; Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να αντικαταστήσω τη ζάχαρη;»

Το μέλι είναι γεμάτο με θρεπτικές ιδιότητες και σίγουρα καλύτερη εναλλακτική από άλλες γλυκαντικές ουσίες αλλά και πάλι καλό είναι να προσέχουμε την ποσότητα αλλά και το ρυθμό που το καταναλώνουμε.

«Πόσο γρήγορα θα δω διαφορά στο πρόσωπο μου;»

Μπορεί η μείωση της ζάχαρης να βοηθήσει τον οργανισμό σου να είναι πιο υγιής αλλά δυστυχώς για να δεις διαφορά στο πρόσωπο σου η μείωση δεν αρκεί. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή έτσι ώστε να δώσεις στον οργανισμό σου το χρόνο που χρειάζεται για να «απεξαρτηθεί» από τη ζάχαρη. Με τον καιρό θα αρχίσεις να παρατηρείς διαφορές στο πρόσωπο σου!

Μη ξεχνάμε πως η κατάσταση της επιδερμίδας μας επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες, όπως είναι το DNA, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τη γενικότερη διατροφή. Δεν αποτελεί πανάκεια το να ακολουθούμε μία γραμμή μόνο για να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία και την ολοκληρωμένη προσέγγιση απέναντι στην υγεία και στην αντιγήρανση.

Αν θες να ξεκινήσεις από κάπου, ξεκίνα από τη ζάχαρη. Είναι ένας σιωπηλός εχθρός, που φθείρει την υγεία σου και επιταχύνει τη γήρανση.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: πρόσωπο, ομορφιά, διατροφή, ζάχαρη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)