ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Γιατί το φρούτο του πάθους θεωρείται σύμμαχος της καλής υγείας;


  • Με εξωτική προέλευση και μεγάλη δόση μύθου γύρω από το όνομά του, το φρούτο του πάθους χρησιμοποιείται και στην παραδοσιακή ιατρική πολλών λαών, αφού θεωρείται σύμμαχος της καλής υγείας.

    Με εξωτική προέλευση και μεγάλη δόση μύθου γύρω από το όνομά του, το φρούτο του πάθους χρησιμοποιείται και στην παραδοσιακή ιατρική πολλών λαών, αφού θεωρείται σύμμαχος της καλής υγείας.

Με εξωτική προέλευση και μεγάλη δόση μύθου γύρω από το όνομά του, το φρούτο του πάθους χρησιμοποιείται και στην παραδοσιακή ιατρική πολλών λαών, αφού θεωρείται σύμμαχος της καλής υγείας. Μάθετε γιατί και πώς!

Το φρούτο του πάθους είναι ένα είδος τροπικού φρούτου το οποίο ανήκει στη οικογένεια Passifloraceae και αποτελεί καρπό του Λουλουδιού του Πάθους. Προέρχεται από τη Νότια Βραζιλία, την Παραγουάη και τη Βόρεια Αργεντινή.

Από που πήρε το όνομα του;
Πήρε το όνομα του από τους Ισπανούς Ιεραποστόλους που το έφεραν στην Αμερική, οι οποίοι θεώρησαν ότι το σχήμα και τα χρώματα του λουλουδιού θυμίζουν το πάθος και τη σταύρωση του Χριστού.

Ποικιλίες του φρούτου

Υπάρχουν δύο ποικιλίες φρούτων του πάθους: μία με κίτρινη φλούδα και μία με μοβ φλοιό. Η μοβ ποικιλία, η πιο διαδεδομένη, είναι πιο μικρή σε μέγεθος, εξωτερικά η φλούδα της είναι ζαρωμένη και εσωτερικά έχει γλοιώδη υφή με πολλούς σπόρους που τρώγονται. Είναι φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Θρεπτικά συστατικά και οφέλη στην υγεία

• Είναι χαμηλό σε θερμίδες και λίπος - 1 φρούτο προσδίδει μόλις 16 θερμίδες.
• Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού συστήματος και όχι μόνο.
• Η βιταμίνη Α που περιέχει είναι σημαντική για την όραση και λειτουργεί αποτελεσματικά στην άμυνα κατά των μολύνσεων.
• Η Βιταμίνη C που περιέχεται σε υψηλά ποσοστά βοηθά και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες.
• Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συγκεκριμένα ριβοφλαβίνη(Β2) και νιασίνη (Β3), που εμπλέκονται στον ενεργειακό μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
• Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο -βασικό μέταλλο στον οργανισμό που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.
• Επίσης, είναι πλούσιο σε σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο και φώσφορο.

Πώς να το καταναλώσετε;
Τρώγεται φρέσκο ως καρπός με το κουταλάκι ή ως συστατικό φρουτοσαλάτας, μους, σορμπέ, κοκτέιλ, χυμού ή σιροπιού!


Tags: φρούτο του πάθους, φρούτο, υγεία, γυναίκα, ομορφιά, δέρμα , διατροφή, διατροφολόγος

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)