ΟΜΟΡΦΙΑ

Braid to be: 4 είδη πλεξούδων και πώς να τα εφαρμόσεις

Σταύρη Φράγκου


 • H KΛΑΣΙΚΗ Αlberta Ferretti

  H KΛΑΣΙΚΗ Αlberta Ferretti

 • CROWN BRAID Herve Leger

  CROWN BRAID Herve Leger

 • FISHTAIL BRAID Houghton

  FISHTAIL BRAID Houghton

 • ON IT BRAID Vanessa Seward

  ON IT BRAID Vanessa Seward

Οι πλεξούδες είναι αγαπημένη τάση αφού τις έχουμε «φορέσει» αρκετά τον τελευταίο χρόνο. Messy, πιο sleek, fishtail πλεξούδες ή crown οι επιλογές που μπορείς να βρεις εκεί έξω είναι τόσες πολλές. Και αφού είναι τόσες πολλές σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μια για κάθε τύπο ή μήκος μαλλιών!

Η ΚΛΑΣΙΚΗ
Είναι η πιο κλασική και η πιο chic πλεξίδα. Είναι τόσο εύκολη που μοιάζει σαν να και είναι στο DNA μας.
Απλώς χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τρία ίσα μέρη και μπλέκεις τη μια τούφα μέσα στην άλλη. Κάνεις ένα σφιχτό ponytail στον αυχένα και συνεχίζεις να πλέκεις το μήκος σφιχτά. Για να μην ξεφεύγει η πλεξούδα σου βάλε gel στο μήκος για να μείνει σταθερό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μικρές παραλλαγές όπως να την κάνεις πιο σφιχτή και sleek όπως βλέπεις παραπάνω ή πιο χαλαρή, πιασμένη στο πλάι, ψηλά ή χαμηλά στον αυχένα. 

THE CROWN
Είναι bohemian και ultra stylish. H πλεξούδα που είναι σαν κορώνα ταιριάζει τέλεια με την boho διάθεση που έχουμε και φέτος. Δίνει στιλ στις total black εμφανίσεις αλλά και ένα άλλο ύφος στα πιο colorful look σου.
Για να την πετύχεις επίσης θα πρέπει να εξασκηθείς αλλά αξίζει τον κόπο. Αρχίζεις από την μια πλευρά από την ρίζα και συνεχίζεις προς τα κάτω με φορά την άλλη πλευρά του κεφαλιού. Αν έχεις απορίες ζήτα από τον κομμωτή σου να σου μάθει πώς γίνεται και μετά θα σου φαίνεται πανεύκολο.

FISHTAIL
Η γαλλική πλεξίδα είναι πιθανότατα η πρώτη πλεξίδα που έκανες στα μαλλιά σου αμέσως μετά την κλασική. Δεν είναι εύκολη να την πετύχεις αλλά αφού κάνεις practise θα μπορείς να την κάνεις να φαίνεται παιχνιδάκι. Μπορείς να την κάνεις είτε σε όλα τα μαλλιά ξεκινώντας από τις τούφες στο μέτωπο ή από χαμηλά στον αυχένα.
Ουσιαστικά χωρίζεις τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη και έπειτα παίρνεις λεπτές τούφες από το εξωτερικό μέρος της μιας και τις ενσωματώνεις στην άλλη. Είναι από τις αγαπημένες μας.

ON IT
Είτε είναι dutch braid ή αλλιώς ανάποδη γαλλική είτε είναι πάνω στο κεφάλι σαν boxer braids η μοναδική διαφοροποίησή τους είναι αντί να περνάς την κάθε τούφα από πάνω, την περνάς από κάτω και εξασφαλίζεις αυτό το αποτέλεσμα. Μπορείς να τα κάνεις εντελώς σφιχτά στο κεφάλι, ή πιο χαλαρά ανάλογα και με τη διάθεσή σου. Επίσης επιλέγεις αν θα εφαρμόσεις την τάση σε όλο το μαλλί ή απλά σε μερικές τούφες κάτι που θα δώσει μια διαφορετική πινελιά στην εμφάνισή σου.

 


Tags: πλεξούδες, τάση , μαλλιά, γυναίκα, ομορφιά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)