ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Μύρτιλα και υγεία πάνε μαζί


  • Οι μικρές μπλε φρουτώδεις μπαλίτσες, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Αμερικανών, όχι μόνο για την γεύση τους αλλά περισσότερο για τις ιδιότητές τους.

    Οι μικρές μπλε φρουτώδεις μπαλίτσες, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Αμερικανών, όχι μόνο για την γεύση τους αλλά περισσότερο για τις ιδιότητές τους.

Οι μικρές μπλε φρουτώδεις μπαλίτσες, αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των Αμερικανών, όχι μόνο για την γεύση τους αλλά περισσότερο για τις ιδιότητές τους.

Tα μύρτιλα αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών και αποτελέσματα από έρευνες έδειξαν ότι μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, του εγκεφάλου και να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας σειράς εντερικών παθήσεων και φλεγμονών.

Θρεπτική Αξία
• Θερμίδες: προσδίδουν περίπου 80 θερμίδες ανά φλιτζάνι

• Φυτικές ίνες: έχουν περίπου 3.6 γρ. φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, οι όποιες βοηθούν στην απώλεια βάρους, λόγω του ότι βοηθούν να φτάσουμε στο αίσθημα του κορεσμού πιο γρήγορα, και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, φυτικές ίνες του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη εντερικών παθήσεων και φλεγμονών, όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα.

• Βιταμίνη C : Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε βιταμίνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που εμποδίζει τις κυτταρικές βλάβες και βοηθά στη επούλωση των πληγών και την ανοσοποιητική λειτουργία.

• Φυτοθρέπτικα συστατικά: έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Συγκεκριμένα τα μύρτιλα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες οι οποίες παρέχουν το συγκεκριμένο βαθύ χρώμα των μούρων.

Πώς να τα καταναλώσετε;
Προσθέστε τα μύρτιλα σε φρουτοσαλάτες, smoothies, στα δημητριακά ή στην βρώμη, στο γιαούρτι ή ακόμη και σε συνταγές π.χ. μπιφτέκια γαλοπούλας.


Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διατροφολόγος, υγεία, ομορφιά, σώμα, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)