ΥΓΕΙΑ

Βήχας: Φυσικά γιατροσόφια για τον αντιμετωπίσουμε μαζί με τα...πρωτοβρόχια!

Μυρτώ Τριχείλη


  • Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το κρυολόγημα μετά τη λήξη του καλοκαιριού...

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το κρυολόγημα μετά τη λήξη του καλοκαιριού...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το κρυολόγημα μετά τη λήξη του καλοκαιριού. Κάτι η υγρασία κάτι τα λάθος ρούχα που επιλέγουμε ένα βράδυ που φυσάει και ο επίμονος βήχας έρχεται να μας χτυπήσει την πόρτα. Χωρίς να πτοούμαστε όμως και διατηρώντας μεγάλη αγάπη για τα 100% φυσικά και σπιτικά γιατροσόφια της γιαγιάς, ψάξαμε και βρήκαμε πως να τον αντιμετωπίσουμε χωρίς να χρειαστούμε φαρμακείο:

1. Τσάι με μέλι & λεμόνι. 
Tο τσάι εμπεριέχει φλαβονοειδή που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα και χρειάζεται να το πιούμε ζεστό (και όχι χλιαρό). Tο ζεστό αφέψημα έχει ισχυρή αντιική δράση, ενώ το λεμόνι που συμπληρώνουμε μέσα σε αυτό είναι αντισηπτικό μαζί με το μέλι που "μαλακώνει" το λαιμό.

2. Κοτόσουπα με λαχανικά.
 
H κοτόσουπα έχει καταγραφεί επισήμως στο "φαρμακευτικό μας οπλοστάσιο", καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ο ζωμός του κοτόπουλου μειώνει τη διάρκεια των κρυολογημάτων, όπως και την ένταση του βήχα ή την ποσότητα της καταρροής.

3. Θυμάρι. 
Τα φύλλα του θυμαριού είναι φυσικά προιόντα που ευνοούν την ανακούφιση του βήχα και χαλαρώνουν τους μυς της τραχείας, μειώνοντας τη φλεγμονή και καταπραΰνοντας τα συμπτώματα. Ένα ζεστό ρόφημα με θυμάρι θα σας ανακουφίσει.

4. Ανανάς. 
Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη αλλά ο ανανάς περιέχει ένα ειδικό ένζυμο που μειώνει τη φλεγμονή των μαλακών ιστών στο λαιμό, τη μύτη και τα ιγμόρεια. Το ένζυμο αυτό ονομάζεται βρομελίνη, αποτελεί ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και μετατρέπεται σε ένα ισχυρό φάρμακο για το βήχα και το κρυολόγημα


Tags: κρυολόγημα, βήχας, καλοκαίρι, φθινόπωρο, φυσικά, τρόποι, γιατροσόφι, υγεία, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)