ΥΓΕΙΑ

4 φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος!

Μυρτώ Τριχείλη


  • H άσχημη αναπνοή είναι από τα πιο δυσάρεστα και δυσεπίλυτα προβλήματα.

    H άσχημη αναπνοή είναι από τα πιο δυσάρεστα και δυσεπίλυτα προβλήματα.

άσχημη αναπνοή είναι από τα πιο δυσάρεστα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Υπάρχουν πολλές αιτίες που την προκαλούν, από τροφές με έντονες οσμές όπως το σκόρδο και τα τυριά, μέχρι στερητικές δίαιτες, τον πονόλαιμο και την ιγμορίτιδα. Μην αφήνετε τη δυσάρεστη αναπνοή να αποτελέσει εμπόδιο στην αυτοπεποίθηση σας και τη συναναστροφή με τους γύρω σας, αντιμετωπίστε την σήμερα κιόλας, ξεκινώντας με απλά, φυσικά συστατικά όπως τα παρακάτω:

Μαϊντανός: Aν θέλετε να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία του στόματος η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο ψυγείο σας. Bγάλτε δύο κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό, πλύνετέ τα καλά και μασήστε τα για λίγη ώρα. Σε λίγη ώρα, η ανάσα σας θα είναι και πάλι ευχάριστη και δροσερή.

Καρότο: Δοκιμάστε να μασήσετε ωμό καρότο, το οποίο διεγείρει την παραγωγή σάλιου και απομακρύνει τις τροφές που κολλούν στα δόντια και θα δείτε τη διαφορά σε μία-δύο μέρες. Οι ίνες τού καρότου δρουν ως οδοντόβουρτσα στα δόντια και τα ούλα σας.

Πράσινο τσάι: Απολαύστε μια κούπα πράσινου τσαγιού, καθώς μία από τις βασικές ιδιότητές τού είναι ότι εξολοθρεύει τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσάρεστη αναπνοή.

Γιαούρτι: Η κακοσμία του στόματος συχνά οφείλεται στην παρουσία βακτηριδίων που προκαλούν την αποσύνθεση κάποιων τροφών στο στομάχι. Aποτέλεσμα αυτής της αποσύνθεσης είναι διάφορα δύσοσμα αέρια που διαφεύγουν από το στόμα, προκαλώντας έτσι το σύμπτωμα της κακοσμίας. Για να καταπολεμήσετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα, αρκεί να φάτε γιαούρτι. Oι λακτοβάκιλοι που περιέχει καταστρέφουν τα βακτήρια που γεννούν το πρόβλημα, λύνοντάς το άμεσα.


Tags: health, woman, tips, mouth, smell, υγεία, μυστικά, γιατροσόφια, φυσικά, συστατικά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)