ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Κανέλα: αυτό το πανάρχαιο καρύκευμα είναι θησαυρός για τη διατροφή μας!

Μυρτώ Τριχείλη


Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο βοτανολογικό φάρμακο που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum), που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική και όπως έλεγαν "πιο πολύτιμο και από το χρυσάφι". Ποιος θα περίμενε ότι αυτό το αειθαλές δέντρο θα αποτελούσε τον καλύτερο σύμμαχο της υγείας, της ευεξίας και της εμφάνισής μας; Η κανέλα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα προς τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών μας, ενώ αυτό το παραδοσιακό γιατρικό είναι ότι καλύτερο για προβλήματα του πεπτικού συστήματος όπως η ναυτία ο εμετός και άλλες διαταραχές.

Επιπλέον είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και συγκεκριμένα της γρίπης, του βήχα, της βραχνάδας και του πονόλαιμου. Μία καινούργια, σχετικά, δράση της κανέλας ανακαλύφτηκε τυχαία πριν μερικά χρόνια από Αμερικάνους επιστήμονες και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από κλινικές έρευνες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ακόμα και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλας μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα των διαβητικών.


Tags: κανέλα, διατροφή, υγεία, γυναίκα, health, woman, food, fitness, eating, tips, μυστικά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)