ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Τα μανιτάρια είναι το superfood του Φθινοπώρου


  • Το φθινόπωρο λοιπόν είναι η καλύτερη εποχή για τα νόστιμα και θρεπτικά μανιτάρια.

    Το φθινόπωρο λοιπόν είναι η καλύτερη εποχή για τα νόστιμα και θρεπτικά μανιτάρια.

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του ποικίλουν, από ενδυνάμωση των οστών, μέχρι μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό μας και μας βοηθά στην απώλεια βάρους. Ο λόγος για το ''μαγικό'' μανιτάρι το οποίο θεωρείται πλούσια τροφή για τους αθλητές και τους χορτοφάγους και το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να το καταναλώσουμε νόστιμα και θρεπτικά. 

Τα μανιτάρια  υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα και διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με το χρώμα, την υφή τους, το σχήμα τους κ.λπ. 

  • Το σελήνιο που περιέχουν έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταστρέφει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα ψευδαργύρου, ενώ η εργοθειονίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα μανιτάρια, προστατεύει αποτελεσματικά των οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις συχνές μολύνσεις και ιώσεις.
  • Οι μεγάλες ποσότητες χαλκού, βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και ενισχύουν την ελαστικότητα και την υγεία των μαλλιών.
  • Βοηθούν πολύ στην όραση, αφού αποτελούν καλή πηγή φωσφόρου.
  • Έχουν ελάχιστες θερμίδες και λίπος που τα μετατρέπουν σε εξαιρετικό σύμμαχο για τη γραμμή σου. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, μια διατροφή που βασίζεται στην άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να μας οδηγήσει στην επιθυμητή απώλεια λίπους από το σώμα μας και να μας βοηθήσει να χτίσουμε μυϊκό ιστό. 

Tags: μανιτάρια, ιδιότητες, Φθινόπωρο, υπερτροφή, superfood

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)