ΥΓΕΙΑ

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ταλαιπωρημένα μάτια με προϊόντα της φύσης!

Μυρτώ Τριχείλη


  • Τα μάτια είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της κούρασης...

    Τα μάτια είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της κούρασης...

Τα μάτια είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της κούρασης, όταν πρήζονται ή κοκκινίζουν. Για να αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, μερικά από αυτά τα καθημερινά φαινόμενα έχουμε μια κουζίνα γεμάτη από...φυσικά υλικά που θα μας βοηθήσουν, ακριβώς όπως η γιαγιά μας με τα εύστοχα γιατροσόφια της!

1. Aν ξυπνήσετε ένα πρωί με πρησμένα βλέφαρα, ένα κατάπλασμα από πολτό βιολογικά καλλιεργημένου μήλου θα βοηθήσει! Πως να το κάνετε; Θα βράσετε ελαφρά τον πολτό με λίγο νερό, θα τοποθετήσετε το μείγμα σε μια γάζα και όταν είναι χλιαρό, πάνω στα βλέφαρα σας. Tο ίδιο συσφιγκτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το συγκεκριμένο φρούτο θα έχετε με κομπρέσες φρεσκοστυμμένου χυμού μήλου.

2. Αν νιώθετε τα μάτια σας ερεθισμένα και ξηρά από την έκθεση στον ήλιο, τη σκόνη ή τον αέρα, φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Φτιάξτε μερικές κομπρέσες με το τσάι, τοποθετήστε τις σε κλειστά βλέφαρα για πέντε με δέκα λεπτά και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Oι τανίνες που περιέχουν όλα τα είδη τσαγιού (πράσινο, μαύρο) προκαλούν αποσυμφόρηση, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και ενισχύουν άμεσα τα κουρασμένα μάτια.

3. Αν μόλις ξυπνήσετε νιώθετε τα βλέφαρά σας βαριά και μεγάλες σακούλες κάτω από τα μάτια, η λύση είναι εναλλακτική και έχει χρώμα πράσινο. Η αντιφλεγμονώδης δράση του σέλινου είναι ευεργετική θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μέσα σε λίγες ώρες. Πλύντε καλά ένα μάτσο σέλινο (περίπου εξήντα γραμμάρια), ρίξτε το σε ένα λίτρο νερό και αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια, αφού το αφέψημα κρυώσει και "κάτσει" για μισή ώρα, σουρώστε το και κάντε κομπρέσες στα βλέφαρά σας.


Tags: φύση, συστατικά, γιατροσόφια, συμβουλές, υγεία, κουρασμένα, μάτια, δοκιμάστε, must, try

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)