ΥΓΕΙΑ

Βάλτε την υγεία στο πιάτο σας


  • Αυτές οι τροφές είναι δώρα από τη φύση και γεννιούνται στο χώμα φρέσκα, γευστικά και χρωματιστά!

    Αυτές οι τροφές είναι δώρα από τη φύση και γεννιούνται στο χώμα φρέσκα, γευστικά και χρωματιστά!

Ελεάνα Παπαχαραλάμπους

Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές για τον τρόπο που η διατροφή μας επηρεάζει την υγεία μας, το ρυθμό γήρανσης αλλά και την εμφάνιση μας. Ένα καλό χαρακτηριστικό που μπορείς να αναπτύξεις μέσω της συνήθειας είναι να εμπλουτίζεις τα γεύματα σου καθημερινά με κάποιες τροφές που αποτελούν δώρα για την υγεία μας. Η αντιοξειδωτική τους δράση μας βοηθάει σχεδόν σε όλα, από την εμφάνιση ρυτίδων μέχρι να την μάχη με τα καρκινικά κύτταρα. Αυτές οι τροφές είναι δώρα από τη φύση και γεννιούνται στο χώμα φρέσκα, γευστικά και χρωματιστά!

Ντομάτες

Κόκκινες, ζουμερές ντομάτες… γεμάτες με το εξαιρετικά πολύτιμο αντιοξειδωτικό συστατικό, λυκοπένιο. Εξαιρετικό όπλο εναντίον των ελεύθερων ριζών!


Μελιτζάνες

Όσα έχουν γραφτεί για τις ντοματούλες δεν έχουν γραφτεί για τις μελιτζάνες οι οποίες με το βαθύ μωβ τους χρώμα προσφέρουν στην υγεία μας εξαιρετικά συστατικά. Βασίλισσα τους μία ανθοκυανίνη, η nasunin η οποία προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Βασιλικός

Αυτό το βότανο πάει υπέροχα με τις ντομάτες και τις μελιτζάνες! Τυχαίο; Ο βασιλικός μπορεί να είναι μυρωδάτος και γευστικός αλλά είναι και πλούσιος σε ευγενόλη μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… Πόσο δίκιο κρύβει αυτή η παροιμία;! Είναι πλούσια σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίεςμε ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που δρουν ρυθμιστικά στο σάκχαρο του αίματος αλλά ευεργετικά στην πνευματική κούραση και σωματική εξάντληση. 
Tip: Συνδύασε το με κανέλα, το απόλυτο μπαχαρικό για την υγεία σου.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: υγεία, διατροφή

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)