ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτές οι ασκήσεις για τη μέση θα σας απαλλάξουν απο τις ενοχλήσεις!

Μυρτώ Τριχείλη


  • Αν νιώθετε περιστασιακές ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή της μέσης, τότε αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν...

    Αν νιώθετε περιστασιακές ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή της μέσης, τότε αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν...

Αν νιώθετε περιστασιακές ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή της μέσης ή την καταπονείτε καθημερινά με την ορθοστασία και την καρέκλα του γραφείου, τότε αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν! Πρόκειται για μια σειρά από διατάσεις αλλά και μεθοδικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα γερό και σφιχτό κορμό...

1. Ξαπλώστε ύπτια με τα χέρια ανοικτά. Σηκώστε το αριστερό πόδι και αφήστε το αργά να λυγίσει στον γοφό προς την αντίθετη μεριά, κάθετα στο σώμα. Κρατήστε τους ώμους σας όσο το δυνατόν περισσότερο επίπεδους. Μείνετε στην θέση αυτή για 30 δευτερόλεπτα και επανέλθετε στη αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές, εναλλάξ.

2. Ξεκινήστε, ξαπλώνοντας πάνω στο στομάχι. Αρχίστε να ανασηκώνετε αργά το επάνω μέρος του σώματος, κρατώντας την λεκάνη σε επαφή με το έδαφος. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα τόξο στην μέση σας. Ανορθώστε το πάνω μέρος του κορμού όσο μπορείτε, χωρίς αυτό να σας προκαλεί δυσφορία. Μείνετε στην θέση αυτή για 30 δευτερόλεπτα και επανέλθετε στη αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

3. Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε ελαφρώς το ένα σας γόνατο. Περάστε μια πετσέτα κάτω από το πόδι που βρίσκεται στον αέρα ή έναν ελαστικό ιμάντα και σιγά-σιγά τραβήξτε προς το μέρος σας. Θα πρέπει να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πίσω μέρος του ποδιού σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 15-30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 2-4 φορές για κάθε πόδι.

 


Tags: γυμναστική, κορμός, μέση, τώρα, fitness, woman, waistline, back, gym, health, tips

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)