ΥΓΕΙΑ

Οι διατάσεις για όλο το σώμα είναι αυτό που χρειάζεστε καθημερινά...

Μυρτώ Τριχείλη


  • Κάνοντας διατάσεις θα βελτιώσετε την απόδοση σας κατά την διάρκεια της προπόνησης και θα σας προστατεύσουν από τυχόν τραυματισμούς...

    Κάνοντας διατάσεις θα βελτιώσετε την απόδοση σας κατά την διάρκεια της προπόνησης και θα σας προστατεύσουν από τυχόν τραυματισμούς...

Το κλειδί για μια υγιή φυσική στάση του σώματος είναι η ισορροπία μεταξύ της δύναμης και της ελαστικότητας των μυών. Αυτή η ισορροπία επιτυγχάνεται άριστα μέσα από τις ασκήσεις stretching που μπορείτε να κάνετε πριν αλλά και μετά την άσκηση. Κάνοντας διατάσεις θα βελτιώσετε την απόδοση σας κατά την διάρκεια της προπόνησης και θα σας προστατεύσουν από τυχόν τραυματισμούς.

1. Λαιμός - Αυχένας:
Γείρετε μαλακά το κεφάλι σας στο πλάι προς την μια πλευρά για να αισθανθείτε το τέντωμα στην άλλη πλευρά του λαιμού. Στο σημείο αυτό μείνετε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 2-3 φορές για την κάθε πλευρά εναλλάξ.

2. Στήθος - Χέρια:
Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά περίπου στο άνοιγμα των ώμων και τα πέλματα παράλληλα. Τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα για την προστασία της μέσης και τα χέρια χαλαρά κρέμονται στα πλαϊνά του κορμού. Φέρτε τα χέρια σας πίσω από τους γλουτούς. Ενώστε τις παλάμες πλέκοντας τα δάχτυλα μεταξύ τους και τραβήξτε προς τα πίσω τους ώμους προεκτείνοντας το στήθος μπροστά. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 1-2 φορές.

3. Πλάτη - Μέση - Κορμός:
Σηκώστε και τα δυο χέρια στην πρόταση στο ύψος του στήθους. Ενώστε τα πιάνοντας με την μια παλάμη το άλλο χέρι. Πιέστε προς τα μέσα το στήθος ενώ ταυτόχρονα καμπουριάστε την πλάτη έως ότου αισθανθείτε ένα τέντωμα. Την στιγμή που θα νιώσετε ένα ελαφρύ «τράβηγμα» στην πλάτη μείνετε για 10 δευτερόλεπτα.

4. Πόδια:
Καθίστε σε ένα στρώμα γυμναστικής με τα πόδια μπροστά τεντωμένα και ενωμένα. Τεντώστε τα γόνατα σας και προσπαθήστε με ήπιες κινήσεις να κάνετε δίπλωση με στόχο να πιάσετε τις μύτες των ποδιών σας. Κρατώντας την κοιλιά σας μέσα και προσπαθώντας να φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο θα αισθανθείτε μια διάταση στο πίσω μέρος των μηρών. Μείνετε για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε.


Tags: γυμναστική, διάταση, πρόγραμμα, fitness, health, stretching, woman, body, balance, fit

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)