ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτές οι διατάσεις μπορούν να γίνουν και από την καρέκλα του γραφείου σας!

Μυρτώ Τριχείλη


Ένα από τα σημεία που νιώθουμε συχνότερα πιασμένα ή πιο "δυσκίνητα" είναι η πλάτη μας. Η καθιστική ζωή και η δουλειά του γραφείου δε βοηθούν ιδιαίτερα στην απελευθέρωση της μυϊκής έντασης στην πλάτη, για αυτό αναζητήσαμε μια σειρά από εύκολες διατάσεις που μπορούν να γίνουν ενώ κάθεστε στην καρέκλα σας:

1. Τεντώστε και τα δυο σας χέρια στην ανάταση. Διατείνετε το σώμα σας όσο μπορείτε προς το ταβάνι, σαν κάποιος να σας τραβάει από πάνω. Στην διάρκεια της προσπάθειας σας θα αισθανθείτε ένα ισχυρό τέντωμα στα δυο πλαϊνά του κορμού. Τη στιγμή που θα νιώσετε ένα ελαφρύ «τράβηγμα» στα σημεία αυτά κρατείστε για 10 δευτερόλεπτα.

2. Ενώ κάθεστε στην καρέκλα σας κρατείστε τον κορμό σας ίσιο και διατηρείστε σε μια ευθεία την πλάτη και την μέση. Κατόπιν στρέψτε τον κορμό σας δεξιά. Το δεξί σας χέρι πάει ελαφρώς λυγισμένο πίσω από τους γλουτούς. Με το αριστερό χέρι πιάστε τον δεξιό μηρό και πιέζοντας σιγά-σιγά προς τα πίσω αισθανθείτε ένα τέντωμα στο αριστερό πλαϊνό μέρος του κορμού. Κρατήστε τη διάταση για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση εναλλάξ για την κάθε πλευρά.

3. Με τα χέρια τεντωμένα στην ανάταση προσπαθήστε να τεντώσετε εναλλάξ τα χέρια προς το ταβάνι. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας αυτής θα νιώσετε ένα τέντωμα στη δεξιά πλαϊνή πλευρά του κορμού και ένα στην αριστερή πλαϊνή πλευρά του κορμού. Αυτό έχει να κάνει με το ποιο χέρι τεντώνει προς τα πάνω κατά την διάρκεια της διάτασης. Επαναλάβετε την άσκηση δύο με τρεις φορές με διάρκεια περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Η παραπάνω σειρά ασκήσεων θα βοηθήσει τους μυς του κορμού και της πλάτης να χαλαρώσουν, την αναπνοή σας να γίνει καλύτερη και τη συσσωρευμένη ένταση της καθημερινότητας θα απελευθερωθεί...


Tags: ασκήσεις, χαλάρωση, στρες, καθημερινότητα, γυναίκα, σώμα, διάταση, health, fitness

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)