ΥΓΕΙΑ

Βάλτε το γαρίφαλο στη διατροφή σας και γνωρίστε τις ευεργετικές του ιδιότητες...

Μυρτώ Τριχείλη


Το γαρίφαλο (ή αλλιώς μοσχοκάρφι, καρυόφυλλο) ανήκει στα πολύτιμα, ξεχωριστά μπαχαρικά, που αναγνωρίζονται ευρέως για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους. Αποτελείται από τα μπουμπούκια ενός αειθαλούς δέντρου, που κατάγεται από τα δάση της Ινδονησίας και ονομάζεται "Συζύγιον το αρωματικόν".

  • Περιέχει καλές ποσότητες των βιταμινών Α, C, Κ και του συμπλέγματος Β, καθώς και μέταλλα, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι επίσης ισχυρό αντισηπτικό, αντι-φλεγμονώδες και επίσης έχει αναισθητικές ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετικά χρήσιμο σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών αλλά και υγιεινής. Περιέχει αιθέριο έλαιο, την ευγενόλη, η οποία ανακουφίζει από τον πόνο, αλλά και από τον τυμπανισμό, τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ έχει ήπια αντισηπτική δράση.
  • Κύριες ενδείξεις μεταξύ άλλων: Πονόδοντος, πρόληψη λοιμωδών νόσων, σωματική και διανοητική εξασθένηση (τόνωση μνήμης), δυσπεψία, γαστρικές ζυμώσεις, τυμπανισμός, ανικανότητα, μολυσμένες πληγές, έλκη.
  • Επιπλέον το γαρίφαλο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείρει τις στομαχικές λειτουργίες και καθαρίζει από βακτήρια το στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά τα έντερα, τα πνευμόνια και τους βρόγχους.

Φτιάξτε ένα εύκολο αφέψημα γαριφάλου και καρπωθείτε τα οφέλη του:
Βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού γαρίφαλα σε δύο κούπες νερό. Η δοσολογία που προτείνεται είναι τρεις φορές τη μέρα από 1/8 της κούπας.

Τip: Μπορείτε να το βρείτε στο εμπόριο ολόκληρο ή σε σκόνη, σε κάψουλες, εκχύλισμα, βάμμα, τσάι, αιθέρια έλαια ή ακόμα και σε κρέμα...


Tags: υγεία, οργανισμός, διατροφή, άμυνα, μπαχαρικά, γαρίφαλο, καθημερινότητα, γυναίκα, tips

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)