ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Με αυτές τις διατάσεις για τους ώμους θα νιώσετε αμέσως καλύτερα...

Μυρτώ Τριχείλη


Οι ώμοι μας δέχονται ένα μεγάλο μέρος της πίεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους χαλαρώνουμε, με τη βοήθεια διατάσεων όλων των μοιρών του δελτοειδή! Οι παρακάτω διατατικές ασκήσεις μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού από την έντονη άσκηση και παράλληλα αποσυμφορίζουν και τη σφιγμένη περιοχή του αυχένα...

1. Βρεθείτε σε όρθια ή καθιστή θέση και φέρτε το αριστερό σας χέρι τεντωμένο στο ύψος του στήθους. Πιάστε τον καρπό ή τον πήχη σας με το δεξί χέρι και πιέστε το τεντωμένο προς τα πίσω. Στοχεύετε στο σημείο ο πήχης σας να ακουμπήσει τον αριστερό σας ώμο.

2. Ανοίξτε τα πόδια σας λίγο περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων. Γείρετε τον κορμό σας μπροστά και στηριχτείτε με τα χέρια στους μηρούς. Η πλάτη και η μέση πρέπει να διατηρούνται σε μια ευθεία. Στρίψτε τον κορμό σας ελαφρώς δεξιά λυγίζοντας το δεξί χέρι. Ταυτόχρονα πιέζετε τον αριστερό ώμο προς το έδαφος με τεντωμένο χέρι. Επαναλάβετε την άσκηση δύο με τρεις φορές για τον κάθε ώμο.

3. Από όρθια θέση φέρνετε το αριστερό σας χέρι τεντωμένο πίσω από τους γλουτούς. Με το δεξί χέρι πιάστε τον αριστερό καρπό του τεντωμένου χεριού και στη συνέχεια τραβήξτε το σιγά-σιγά προς τα δεξιά. Την στιγμή που θα νιώσετε μια ευχάριστη διάταση στους μυς του αριστερού ώμου κρατείστε για 10 δευτερόλεπτα και αλλάξτε χέρι.

Τip: Kατά την διάρκεια της εκτέλεσης των παραπάνω διατάσεων φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι ήπιες, αργές και ελεγχόμενες...


Tags: ώμοι, διατάσεις, γυμναστική, σώμα, υγεία, γυναίκα, gym, woman, stretching, excersizes

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)