ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Πίτα με κιμά και πουρέ (Shepherd's pie)

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Η ελληνική έκδοση του Shepherd's pie, αλλιώς Πίτα του βουσκού.

    Η ελληνική έκδοση του Shepherd's pie, αλλιώς Πίτα του βουσκού.

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ

ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 μερίδες

10 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μουλιασμένα σε 50 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
80 ml κόκκινο κρασί
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 Χ 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
40 γρ. ντοματοπολτέ
15 γρ. ή 1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές Worcestershire sauce
¼ κουταλάκι καυτό τσίλι
Αλάτι
60 γρ. αλεύρι

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
30 ml γάλα
10 γρ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com. 


Tags: πίτα του βοσκού, shepherd's pie, στης αθηνάς

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)