ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ανακουφίστε άμεσα τον πόνο στη μέση με αυτές τις στάσεις του σώματος...

Μυρτώ Τριχείλη


  • Η ενόχληση και ο πόνος στη μέση αποτελούν φαινόμενα που ταλαιπωρούν τεράστιο ποσοστό ενηλίκων και τα αίτια τους είναι πολλά και διαφέρουν...

    Η ενόχληση και ο πόνος στη μέση αποτελούν φαινόμενα που ταλαιπωρούν τεράστιο ποσοστό ενηλίκων και τα αίτια τους είναι πολλά και διαφέρουν...

Η ενόχληση και ο πόνος στη μέση είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί τεράστιο ποσοστό ενηλίκων και τα αίτια του είναι πολλά και διαφέρουν. Η λεγόμενη «οσφυαλγία» μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιου τραυματισμού των μυών από μια ξαφνική ή μη ελεγχόμενη κίνηση, κάποιας καταπόνησης της περιοχής σε βάθος χρόνου από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, κάποιων φλεγμονωδών παθήσεων (όπως ρευματοπάθειες), ακόμα και ψυχοσωματικά αίτια που επιδεινώνουν ή προκαλούν σωματοποίηση πόνου στη μέση. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Οι παρακάτω θέσεις του σώματος θα σας ανακουφίσουν, αρκεί πρώτα να ξαπλώσετε:

  • Σε εμβρυακή θέση

Αυτή η θέση προσφέρει ανακούφιση, καθώς τα γόνατα να λυγίζουν σχεδόν μέχρι το στήθος και έτσι μειώνεται η κάμψη της σπονδυλικής στήλης και ανοίγουν οι αρθρώσεις. Για να υιοθετήσετε αυτή τη θέση αρκεί να ξαπλώσετε στο πλάι και να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι για να στηρίξετε το κεφάλι και τον αυχένα σας. Έπειτα τραβήξτε τα γόνατα επάνω προς το στήθος σας και χαλαρώστε σε αυτή τη θέση.

  • Ανάσκελα σε κεκλιμένη θέση

Ο ύπνος με την πλάτη να ανασηκώνεται μπορεί να ωφελήσει τον πόνο στην πλάτη, ιδιαίτερα σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα με τη σπονδυλική τους στήλη. Αν αυτή η θέση σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση, τότε μπορεί να αξίζει να επενδύσετε σε ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι που μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα.

  • Χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι

Ανάσκελα: Αυτή η θέση κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος στην μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια σώματος, ενώ εξασφαλίζει καλή ευθυγράμμιση του κεφαλιού, του αυχένα και του κορμού. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο της μέσης τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, το οποίο θα σας προσφέρει επιπρόσθετη στήριξη και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης.

Στο πλάι: Αν σας βολεύει περισσότερο η πλάγια θέση, τότε ξαπλώστε στο πλάι και τοποθετήστε ένα σκληρό μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Αυτή η κίνηση ανασηκώνει το άνω πόδι και έτσι αποκαθίσταται η φυσική ευθυγράμμιση των ισχίων, της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης.

Σημ: Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι για να ανακουφίσουμε τη μέση μας δεν χρειάζεται να περνάμε μέρες στο κρεβάτι αν ο πόνος δεν είναι οξύς. Μπορούμε να διατηρούμαστε σε κίνηση και να ξαπλώνουμε σωστά, αλλά και με μέτρο!


Tags: πόνος, μέση, σώμα, θέση, γυναίκα, ξαπλώνω, body, waist, back, pain, positioning, health

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)