ΟΜΟΡΦΙΑ

Προς αποφυγήν! Αυτά τα καθημερινά υλικά δεν αγαπούν το δέρμα σας...

Μυρτώ Τριχείλη


Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Λάθος! Το πρόσωπο είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα και ακόμα κι αν ορισμένες από αυτές τις προτάσεις μπορεί να φαίνονται "καλή ιδέα", καλύτερα να προσέχουμε τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποιούμε. Αυτά είναι τα 5 υλικά που ΔΕΝ πρέπει να φέρνουμε σε επαφή με το πρόσωπο μας:

1. Μαγειρική σόδα

Αποτελεί γνωστό γιατροσόφι για την αντιμετώπιση της ακμής, μαζί με την ανάμειξη της μαγειρικής σόδας με μέλι, που χρησιμοποιείται επίσης και ως scrub. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και αλλάζει το pH της επιδερμίδας, αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε βακτήρια και άλλους επιβλαβείς παράγοντες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό, ακόμη και έγκαυμα στην επιδερμίδα.

2. Γαλάκτωμα σώματος

Ονομάζεται λοσιόν “σώματος” γιατί έχει σχεδιαστεί για το σώμα και όχι για το πρόσωπο. Οι κρέμες για το σώμα συνήθως περιέχουν περισσότερα αρώματα και λιγότερα συστατικά που προορίζονται για ενυδάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι λοσιόν σώματος είναι επιβλαβείς για το πρόσωπό σας, αλλά στην πλειοψηφία τους θα ήταν καλύτερο να μην τις χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο.

3. Κανέλα

Πολλές γυναίκες που έχουν εφαρμόσει τη γνωστή μάσκα με μέλι και κανέλα, υπέφεραν από ερεθισμό και αίσθημα καψίματος. Όπως συμβαίνει συχνά με τον χυμό λεμονιού αλλά και τη μαγειρική σόδα, η κανέλα μπορεί να μεταβάλει αισθητά το pH του δέρματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό.

4. Σπρέι μαλλιών

Μπορεί να δείτε κάποια "σπιτική" θεραπεία περιποίησης δέρματος που να περιλαμβάνει τη χρήση λακ για την αντιμετώπιση της ακμής ή για άλλες χρήσεις. Το σπρέι μαλλιών θα “στεγνώσει” το δέρμα σας, ενώ ταυτόχρονα θα φράξει τους πόρους σας και θα οδηγήσει σε εκ νέου ερεθισμό της επιδερμίδας.

5. Οινόπνευμα

Πολύ συχνά μπορεί να διαβάζετε ότι η χρήση οινοπνεύματος μπορεί να αφαιρέσει την λιπαρότητα και να ξηράνει τα σπυράκια. Πρόκειται, ωστόσο, για μια πολύ βάρβαρη διαδικασία για την επιδερμίδα. Η επαφή με το αλκοόλ αφαιρεί τα απαραίτητα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που σχηματίζουν την προστατευτική στοιβάδα, ενώ καθιστούν το δέρμα σας ευάλωτο σε επικίνδυνους εξωτερικούς παράγοντες αλλά και στη φλεγμονή.


Tags: υγεία, ομορφιά, γυναίκα, συμβουλές, λάθος, σωστό, tips, dos, donts, woman, beauty

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)