ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αποφύγετε την εμφάνιση τραυματισμών με αυτές τις ασκήσεις ισορροπίας!

Μυρτώ Τριχείλη


Πως να βελτιώσουμε την ικανότητα μας να ρυθμίζουμε το κέντρο βάρους του σώματος μας σε κάθε κίνηση και να διατηρούμε τον έλεγχο; Με ασκήσεις ισορροπίας!

Οι ασκήσεις ισορροπίας και αλλαγής βάρους είναι επιστημονικά αποδειγμένο ότι βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών κι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης σε περίπτωση τραυματισμού των κάτω άκρων. Συνήθως, οι ασκήσεις αυτές εκτελούνται για περίπου δέκα λεπτά την ημέρα, χωρίς να αναπαράγουν συμπτώματα ή πόνο. Επιλέγουμε ένα σημείο στο σπίτι μας που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια μας, στηριζόμενοι σε έναν τοίχο, τραπέζι ή πάγκο και ξεκινάμε...

1. Με μικρή μπάλα: Kάνουμε περιστροφές με τη μικρή μπάλα γύρω από τον μηρό σας. Στεκόμαστε στο ένα πόδι και περιστρέφουμε μια μπάλα γύρω από τον μηρό μας. Όταν η άσκηση είναι εύκολη, τότε την εκτελούμε με τα μάτια κλειστά.

2. Με δίσκο ισορροπίας: Στεκόμαστε πάνω στον δίσκο ισορροπίας με τα δυο μας πόδια και προσπαθούμε το στεφάνι του δίσκου να μην ακουμπήσει στο πάτωμα. Όταν εξοικειωθούμε με αυτό τότε εκτελούμε κύκλους χωρίς να ακουμπά το στεφάνι στο πάτωμα με την φόρα των δεικτών του ρολογιού και αντίθετα. Έπειτα εκτελούμε ακριβώς τις ίδιες ασκήσεις με κλειστά τα μάτια.

3. Μικρά πηδηματάκια: Κάνουμε μικρά πηδηματάκια σε κυκλική τροχιά και επαναλαμβάνουμε προς την άλλη φορά. Ένας άλλος τρόπος είναι να έχουμε το ένα μας πόδι λίγο πάνω από το έδαφος και έτσι πηδάμε με το ένα και προσγειωνόμαστε με το άλλο πόδι.

Τip: Σε περίπτωση τραυματισμού πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ασκήσεις, συμβουλευτείτε τον φυσικοθεραπευτή σας.


Tags: ισορροπία, fitness, balance, git, woman, γυμναστική, σώμα, συμβουλές, tips, must, see

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)