ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αλέξανδρος Παρίσης: ''Θα παρουσίαζα μια εκπομπή με θέμα τον κινηματογράφο''

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


Είναι γνωστός στην Κύπρο πολλά χρόνια, αλλά φέτος βρίσκεται στα καλύτερά του. Ο Αλέξανδρος Παρίσης ξεκίνησε με ενθουσιασμό τη δική του εκπομπή στον Deejay 93,5, ενώ μιλά στις ''ΤΗΛΕΩΡΕΣ'' για την τηλεοπτική του επιστροφή.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε; Τι κανεις αυτή την περίοδο;
Με πετυχαίνεις σε μια περίοδο μεγάλης τρεχάλας. Είμαι στις πρόβες ενός πολύ σπουδαίου θεατρικού project στον ΘΟΚ, σ´ενα εργο που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο με τεράστια επιτυχία. Το εργο λέγεται ''Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα'' και πρόκειται για μια διασκευή της νουβέλας του Μαρκ Χάντον.Επίσης, έχω ξεκινήσει το music matters στον Deejay 93.5 ραδιοφωνικά κάθε απόγευμα 16.00-18.00 και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Νιώθω ανανεωμένος.

Πως βλέπεις την κυπριακή τηλεόραση;
Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τηλεόραση διότι δεν προλαβαίνω λόγω υποχρεώσεων. Ίσως λιγο πριν πάω για ύπνο να κάνω ενα γρήγορο ζάπινγκ ίσα ίσα για να κοιμηθώ.

Ποια προγράμματα παρακολουθείς;
Το ''Master Chef''. Μου αρέσει διότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενό τους, έχει γρήγορο μοντάζ και με ξεκουράζει.

Μαθαίνω ότι θα σε δούμε και στο ''La pasta pomilώri''! Γιατί πιστεύεις αυτή η σειρά εχει τόση επιτυχια;
Ναι, θα εχω τη χαρά να κάνω ένα πέρασμα απο τη σειρά. Είναι μια σειρά που έχει αυτό το απενοχοποιημένο χιούμορ και προσωπικά το γουστάρω πολύ. Δεν προσπαθεί να βγάλει αστεία. Είναι αστεία. Για τον ίδιο λόγο έχει κάνει επιτυχία πιστεύω. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο. Όμως είναι και μια σειρά που μπορεί να χαρίσει και συγκινήσεις.

Τι λείπει απο την κυπριακή τηλεόραση;
Η σωστή οργάνωση θεωρώ. Ολα γίνονται πολύ γρήγορα. Αυτό κάνει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο να πιέχονται με αποτέλεσμα αυτό που βγαίνει προς τα έξω να μην είναι το επιθυμητό.

Θεατρικά σε τι επίπεδο βρίσκεται η Κύπρος;
Θεωρώ ότι το θέατρο στην Κύπρο βρίσκεται σε μια φάση πειραματισμού και ψαξίματος. Το νέο υλικό που έρχεται με φόρα (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι) στοχεύει στη δημιουργία κοινού, κάτι που χρειάζεται φυσικά. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή για να συμβεί αυτό. Μέσα από τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κρίσης, είμαι σίγορος ότι θα ακουστούν φωνές που θα φέρουν περισσότερο κόσμο στο θέατρο.

Μίλησέ μας για την εκπομπή σου στον Deejay 93,5.
Πάντα μου άρεσε σαν σκέψη να έχω μια μουσική εκπομπή, με θεματολογία γύρω απο το παγκόσμιο σινεμά, το θέατρο και τις υπόλοιπες τέχνες. Νιώθω τυχερός που μου δόθηκε αυτο το βήμα και δουλεύω με πολλή όρεξη, ώστε να κάνω τους ακροατές του Deejay να νιώθουν όμορφα. Feel good είναι και το μότο μας άλλωστε.

Θα ήθελες να παρουσιάσεις κάποια δίκη σου εκπομπή;
Έχω κάνει πολλές σκέψεις γύρω απο αυτό. Πιστεύω οτι μια κινηματογραφική αντζέντα σε ενα μικρό χρονικά τηλεοπτικό πλαίσιο είναι κάτι που θα με εξέφραζε.

Τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους;
Όταν κάνουν λάθη, να προσπαθούν να αποδείξουν οτι έκαναν το σωστό. Με εξοργίζει όταν δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Θεωρεί ότι την πραγματική του μόρφωσε την πήρε κατά τη διάρκεια των θεατρικών του σπουδών, στη θεατρική σχολή του θεάτρου ''Εμπρός''. Τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά με τη γυναίκα του, Ελένη ενώ δηλώνει περήφανος μπαμπάς της Έλλης και του Γιώργη.


Tags: Αλέξανδρος Παρίσης, ραδιοφωνική εκπομπή, τηλεόραση, κινηματογράφος, Deejay 93, 5

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)