ΥΓΕΙΑ

3+1 λόγοι για να περιορίσουμε την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Μυρτώ Τριχείλη


Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια συνήθεια η οποία είναι δύσκολο να περιοριστεί, όχι όμως ακατόρθωτο. Μέσα από διεθνείς έρευνες και δημοσιεύματα, συγκεντρώσαμε μια σειρά από πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για να περιορίσουμε το αλκοόλ σήμερα κιόλας:

1. Αναπνευστικό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ισχυρίστηκαν ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από πνευμονία, βρογχίτιδα και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ διατρέχουν τετραπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων.

2. Εγκέφαλος. Η παρατεταμένη βλάβη στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που προκαλείται από την αιθανόλη που εμπεριέχεται στα αλκοολούχα ποτά μπορεί να οδηγήσει σε απότομες αλλαγές συμπεριφοράς και διάθεσης όπως κατάθλιψη, άγχος, απώλεια μνήμης, και επιληπτικές κρίσεις.

3. Συκώτι. Το αλκοόλ βλάπτει το ήπαρ μέσω οξειδωτικών μηχανισμών, με την ελάττωση των κυτταρικών αντιοξειδωτικών παραγόντων. Η ηπατική βλάβη εκδηλώνεται ως βαριά οξεία αλκοολική ηπατίτιδα, στη συνέχεια ως απλή λιπώδης διήθηση και τέλος ως χρόνια αλκοολική ηπατίτιδα, με κατάληξη την κίρρωση του ήπατος.

4. Καρδιά. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, καθώς με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί τον καρδιακό μυ με αποτέλεσμα να υπάρχει ανωμαλία στην ροή του αίματος. Οι άνθρωποι, οι οποίοι διαγιγνώσκονται με τη μυοκαρδιοπάθεια που προκαλείται από το αλκοόλ, τείνουν να αντιμετωπίζουν δυσκολία στην αναπνοή, αρρυθμία, κόπωση, διόγκωση του ήπατος και επίμονο βήχα.


Tags: υγεία, ευεξία, αλκοόλ, γυναίκα, οργανισμός, health, alcohol, drink, woman, wellness , ομορφιά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)