ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Φάβα με καλαμάρι

Αθηνά Λοϊζίδου


Υλικά για 4 μερίδες
Για την φάβα
200 γρ. φάβα σπαστή
500 γρ. νερό
½ κρεμμύδι καθαρισμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ/κ θυμάρι
1 κ/κ αλάτι
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι CAPTAINS

Για το καλαμάρι
4 μεγάλα καλαμάρια κομμένα στην μέση από την μακριά τους πλευρά (ζητάμε απ την ψαραγορά να μας τα καθαρίσει και να ετοιμάσει)
Λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα καλαμάρια
Αλάτι – πιπέρι λευκό CAPTAINS

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τη φάβα.
2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στην μέση, θα χρειαστούμε μόνο το μισό.
3. Ρίχνουμε την φάβα, το νερό, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι στο δοχείο του Autocook. Ορίζουμε το πρόγραμμα legumes, επιλέγουμε short, ασφαλίζουμε το καπάκι και πατάμε Start.
4. Μόλις ακουστεί ο ήχος, ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης καλά για να λιώσει η φάβα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
5. Παράλληλα, αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
6. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το καλαμάρι για 2 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί. είμαστε προσεκτικοί να μην βαρύ ψήσουμε. Σερβίρουμε μαζί με την φάβα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο athenarecipes.com


Tags: φάβα, καλαμάρι