ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κουβανέζικο κοτόπουλο με ρύζι και black beans

Αθηνά Λοϊζίδου


  • Εξωτικό κοτόπουλο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

    Εξωτικό κοτόπουλο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

ΥΛΙΚΑ
Για 3- 4 μερίδες

Για το κοτόπουλο

3 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 κουταλάκι λάδι καρύδας
1 κουταλάκι ρίγανη CAPTAINS
½ κουταλάκι κύμινο CAPTAINS
¼ κουταλάκι κανέλα CAPTAINS 
½ κουταλάκι πάπρικα CAPTAINS 
1/8 κουταλάκι καυτό τσίλι
2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι CAPTAINS
1 κουταλάκι corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό

Για το ρύζι
100 γρ. μαύρα φασόλια (black beans) καλά πλυμένα και στραγγισμένα
400 ml νερό για να ψήσουμε τα φασόλια
3 φέτες μπέικον streaky κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κουτάλια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι
50 ml λευκό κρασί
300 ml νερό ( χρησιμοποιούμε το νερό από τα φασόλια και συμπληρώνουμε όσο χρειαστεί)
1 κουταλάκι ρίγανη CAPTAINS 
½ κουταλάκι κύμινο CAPTAINS 
¼ κουταλάκι κανέλα CAPTAINS 
½ κουταλάκι πάπρικα CAPTAINS 
1/8 κουταλάκι καυτό τσίλι
2 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι CAPTAINS

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com. 


Tags: Κουβανέζικο κοτόπουλο, ρύζι, black beans, Εύκολα, Σπιτικά, Στης Αθηνάς, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)