ΓΛΥΚΑ

Τρούφες σοκολάτας και καρύδας

Αθηνά Λοϊζίδου


Βαθμός Δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄

ΥΛΙΚΑ
Για περίπου 30 τρούφες

200 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
200 γρ. καρύδα ( ινδοκάρυδο))
70 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. σοκολάτα σκόνη (Drinking chocolate)
80 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο
70 ml λικέρ καρύδας
150 ml γάλα συμπυκνωμένο

Για το γαρνίρισμα
50 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις τρούφες. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό και ίσως δυσκολευτείτε να το δουλέψετε, μην ανησυχείτε, αυτό είναι που κάνει τις τρούφες τόσο ζουμερές. Για δική σας ευκολία, βάλτε το μείγμα για 5 λεπτά στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει και να μπορεί να δουλευτεί.
2. Φτιάχνουμε το μείγμα σε μπαλίτσες γύρο στα 15 με 20 γρ. την καθεμία.
3. Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε την καρύδα, ρίχνουμε μέσα τις τρούφες μία-μία και τις γυρίζουμε για να κολλήσει πάνω η καρύδα. Τις βάζουμε σε μικρές θήκες αν θέλουμε, και σερβίρουμε. Τις διατηρούμε καλά σφραγισμένες στο ψυγείο. Να θυμάστε αυτού του τύπου τα γλυκά είναι πολύ πιο νόστιμα όσο είναι φρέσκα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο http://www.athenarecipes.com/


Tags: τρούφες, συνταγή