ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κεφτεδάκια ανατολίτικα με coleslaw

Αθηνά Λοϊζίδου


Μυρωδάτα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια με κιμά κι αγαπημένα μπαχαρικά. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και ψήνονται στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς
καθόλου λάδι. Σερβίρετέ τα, αν θέλετε, με πίτα αραβική μαζί με τη σαλάτα που προτείνουμε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος Ψησίματος: 15΄

 

ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

500 γρ. κιμά χοιρινό
70 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες καυτής, κόκκινης πιπεριάς
½ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι μπαχάρι
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι και λίγο πιπέρι

Για την σαλάτα Coleslaw
1 ποτήρι ψιλοκομμένο λευκό λάχανο
1 ποτήρι ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στη αδρή πλευρά του τρίφτη
50 γρ. sour cream
40 γρ, κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για να σερβίρουμε
1 μεγάλη Αραβική πίτα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεφτεδάκια.
2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια έχοντας το τηγάνι κλειστό την περισσότερη ώρα της διάρκειας του ψησίματος. Με τον τρόπο αυτό τα κεφτεδάκια ψήνονται ομοιόμορφα και εσωτερικά.
3. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σαλάτα Coleslaw.
4. Σερβίρουμε το φαγητό μας στην Αραβική πίτα με την σαλάτα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο http://www.athenarecipes.com/index.php


Tags: κεφτεδάκια, συνταγή