ΥΓΕΙΑ

Γνωρίζατε τι παθαίνει το δέρμα μας από το φως του κινητού;


Το κινητό εδώ και χρόνια έχει γίνει προέκταση του χεριού μας είτε βρισκόμαστε στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, στο γυμναστήριο κ.τ.λ.. Είναι η πρώτη μας έγνοια μόλις ξυπνήσουμε και το αφήνουμε δίπλα μας πριν κοιμηθούμε ή ακόμη χειρότερα κοιμόμαστε μαζί του. Ο εθισμός αυτός έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και μας "σκοτώνει" με τον τρόπο του.

Βέβαια, γνωρίζαμε ότι το να κοιτάμε συνέχεια το smartphone μας μας κάνει κακό στην ψυχική και πνευματική υγεία αλλά και σωματικά με το tech neck. Πρόκειται για το πρόβλημα που προκαλούμε στον αυχένα μας όταν σκύβουμε συνεχώς πάνω από μια οθόνη. Από ότι φαίνεται, όμως, τα κακά νέα συνεχίζονται.

Με βάση νέα έρευνα του US National Library of Medicine έδειξε ότι η μακροχρόνια υπερέκθεση στο μπλε φως του κινητού (HEV) μπορεί να επιταχύνει τα συμπτώματα της γήρανσης όπως υπερχρωματισμό, φλεγμονές, πρώιμες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Περιορίστε το μπλε φως
- Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσειτε τον χρόνο που περνάτε πάνω από την οθόνη.
- Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ηλιακή προστασία από το HEV. Αν και τα περισσότερα αντηλιακά, προστατεύουν μόνο από τις ακτίνες UVA και UVB, υπάρχουν ειδικά που έχουν ως στόχο το μπλε φως.
- Άλλο σημαντικό βήμα είναι ότι την επόμενη φορά που θα είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και θα κάνετε scroll down στα social media, βάλτε το «night mode». Αυτό αλλάζει το μπλε φως με ένα κίτρινο και είναι καλύτερο για το δέρμα αλλά και για τα μάτια.

Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική προστασία για την οθόνη σας για να προστατευτείτε από το μπλε χρώμα. Έτσι, θα αποφύγετε τα αρνητικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.


Tags: Κινητό τηλέφωνο , Φως , Οθόνη, Δέρμα, health, smartphone, υγεία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)