ΓΛΥΚΑ

Πανεύκολη Μπουγάτσα κανταϊφι


Η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα φτιαγμένη πολύ εύκολα με φύλλο κανταΐφι. Εύκολο και πολύ νόστιμο παραδοσιακό γλυκό, φτιαγμένο με το δικό μου twist. Και πάλιν δεν άντεξα να μην δώσω την δίκη μου εκδοχή σε αυτό το υπέροχο γλυκό. Πολύ εύκολο στην εκτέλεση με φανταστικό αποτέλεσμα. ένα τιπ να σας δώσω, μην γεμίσετε πολύ το πυρέξ σας γιατί κατά το ψήσιμο η κρέμα φουσκώνει και μπορεί να ξεχειλίσει αν είναι πολύ ψιλά η στάθμη του γλυκού. Ακόμα, όταν το βγάλετε το γλυκό απ τον φούρνο, φαίνετε να είναι αρκετά ρευστή η κρέμα. Όταν κρυώσει όμως είναι μια χαρά όπως πρέπει να είναι.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος:40΄

Θερμίδες ανά 100 γρ. 190

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ η ταψί

ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 μερίδες

120 γρ. κανταΐφι, κομμένο σε κομματάκια με ένα ψαλίδι

40 γρ. φυτικό βούτυρο Spry

40 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

Για την κρέμα

700 ml γάλα

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

100 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

170 γρ. ζάχαρη

40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλάκι βανίλια


Tags: μπουγάτσα, γλυκό, Στης Αθηνάς

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)