ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Το brunch της Κυριακής από την Αθηνά Λοϊζίδου


Αβγά scrambled με μανιτάρια και τυρί cottage

Θα χρειαστείτε 2 μικρά αντικολλητικά τηγάνια.

ΥΛΙΚΑ
Για 1 μερίδα

1 φέτα φρέσκο ψωμί
2 αβγά
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος light
Αλάτι, πιπέρι

Για τα μανιτάρια και τις ντομάτες
5 γρ. βούτυρο
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά cottage cheese
15 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε και τα 2 τηγάνια στη φωτιά να ζεσταθούν.
2. Στο ένα ρίχνουμε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης. Δεν αλατοπιπερώνουμε σ’ αυτό το στάδιο για να μην νερώσουν τα αβγά. Θα το κάνουμε στο τέλος, πριν σερβίρουμε.
3. Παράλληλα, στο άλλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα μανιτάρια και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να μαραθούν.
4. Ανακατεύουμε τα αβγά συνεχώς με τη σπάτουλα, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Δεν τα παραψήνουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε.
5. Φτιάχνουμε το ψωμί σε φρυγανιά και το βάζουμε στο πιάτο μας. Αδειάζουμε πάνω στο ψωμί τα αβγά και διπλά τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το μέλι. Σερβίρουμε αμέσως για ένα υπέροχα απολαυστικό πιάτο.

Βρώμη με μπανάνα και blueberries

ΥΛΙΚΑ 

Για 1 μερίδα

30 γρ. βρώμη
60 γρ. blueberries
60 γρ. ζεματιστό νερό
1 μπανάνα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
10 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Μέλι 
Κανέλλα αλεσμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, τα blueberries, το νερό και ανακατεύουμε. 
2. Κόβουμε από πάνω την μπανάνα και τοποθετούμε πάνω στην μπανάνα το γιαούρτι, το μέλι, τα καρύδια και την κανέλλα. Σερβίρουμε αμέσως.

Βρώμη με κακάο και φιστικοβούτυρο (chocolate banana oats)

ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες

60 γρ. βρώμη 
150 γρ. γιαούρτι
80 γρ. γάλα καρύδας
1 μπανάνα ψιλοκομμένη
3 κουταλιές maple syrup
11/2 κουταλάκι φυστικοβούτυρο
11/2 κουταλάκι κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το γιαούρτι, το γάλα, την μπανάνα, το maple syrup, το φυστικοβούτυρο και το κακάο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον για 3 ώρες. 
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 μπολ και διακοσμούμε με φέτες μπανάνας.

Pancakes με swirls

Για 4 pancakes
135 γρ. αλεύρι
1 κ/κ baking powder
½ κ/κ αλάτι
45 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
130 γρ. γάλα
15 γρ. βούτυρο
Για το στήσιμο
SwirlsP&P
Μέλι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα pancakes. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 
2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας και ρίχνουμε μια ποσότητα μείγμα pancake. Καλά θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια κουτάλα σούπας για αυτή την διαδικασία. Όταν το pancakeμας αρχίσει να κάνει φουσκαλίδες, το γυρίζουμε και το ψήνουμε απ την αντίθετη πλευρά. Φτιάχνουμε όλο το μείγμα σε pancakes.
3. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε το κάθε pancakeσε πιάτο, επάνω μια συσκευασία swirlsκαι όσο μέλι θέλουμε.


Tags: Αθηνά Λοϊζίδου, συνταγές, μενού Κυριακής