CELEBS

Κι όμως, ο πρίγκιπας Κάρολος φτιάχνει τη δική του εκδοχή για τον μουσακά

Πάρια Ευσταθίου


Μια δική του συνταγή για τον ελληνικό μουσακά αποκάλυψε πως φτιάχνει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου από το 1952, γιόρτασε τα εβδομηντακοστά γενέθλιά του στις 14 Νοεμβρίου, με δείπνο που παρέθεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, και σε αφιέρωμα που έγινε για τον ίδιο στο βρετανικό περιοδικό ''Country Life'', αποκάλυψε την αγαπημένο του πιάτο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ααποκάλυψε την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος, της αγροτικής ζωής, αναφέρθηκε στην μεγάλη του αγάπη στους κόκκινους σκίουρους, το πάθος του να μαγειρεύει αγριόγαλο, ενώ τονίσε πως φτιάχνει ο ίδιος μια εκδοχή του ελληνικού μουσακά αντικαθιστώντας με αγριόγαλο το κρέας.

Το πιάτο αυτό το ονομάζει “groussaka” (από τη λέξη grouse).

Γράφοντας στο περιοδικό, ο Κάρολος δείχνει την οικολογική πλευρά του, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. «Ισως είμαστε η τελευταία γενιά που θα είμαστε αρκετά τυχεροί να βιώσουμε τους θαυμάσιους ανθρώπους και τις δραστηριότητες της επαρχίας», επισημαίνει.

 


Tags: πρίγκιπας Κάρολος, groussaka, μουσακάς

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)