ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει δύο νόστιμες συνταγές για το Σάββατο

Αθηνά Λοϊζίδου


Chilli crab ως ορεκτικό

Υλικά
500 γρ. καβουροπόδαρα
450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές έτοιμη μουστάρδα με μέλι
1 ½ φακελάκια ζελατίνη διαλυμένη σε 80 ml ζεστό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι chilli powder
½ ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με μπόλικη μεμβράνη, αφήνοντας αρκετή να εξέχει γύρω.
2. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα καβουροπόδαρα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη διαλυμένη ζελατίνη, τη ζάχαρη, το chilli powder, το αλάτι και το πιπέρι. Κτυπάμε καλά μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει και να πήξει.
4. Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σε φέτες ψωμιού.

 

Μπουκιές χαλβά με καρύδα

Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων γύρω στα 20x15x3 εκ. στρωμένο με μεμβράνη, ειδική για τον φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιούμε αρκετή μεμβράνη, ώστε να εξέχει απ’ όλες τις πλευρές.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 12΄

Για περίπου 30 κομματάκια

Υλικά

Για τον χαλβά
130 γρ. λάδι καρύδας (coconut oil)
220 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
500 ml γάλα καρύδας (coconut milk)
200 ml ζεματιστό νερό

60 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας.
2. Σ’ ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας και το νερό και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
4. Ρίχνουμε ένα ποτήρι από το μείγμα σιροπιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι, ρίχνουμε το επόμενο ποτήρι με το σιρόπι, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα στον χαλβά την καρύδα.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο στρωμένο με μεμβράνη ταψί. Το πιέζουμε προσεκτικά για να εφαρμόσει ο ζεστός χαλβάς στο σχήμα του ταψιού, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αναποδογυρίζουμε σε ένα σανίδι, αφαιρούμε τη μεμβράνη και τον κόβουμε σε κυβάκια για να τον σερβίρουμε.

 

 


Tags: Chilli crab, Μπουκιές χαλβά με καρύδα