ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για ένα γευστικό γεύμα


Σούπα με γλυκοπατάτα, φακές και καρύδα
Μια πρωτότυπη σούπα, ιδανική για να τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σ’ ένα γιορτινό δείπνο. Εύκολη στην ετοιμασία, φτιάχνεται από νωρίς, άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τη ζεστάνετε καλά πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 12΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Για 4 μερίδες

Υλικά
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πιπερόριζα φρεσκοτριμμένη
80 γρ. κόκκινες φακές πλυμένες και στραγγισμένες
200 γρ. γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
600 ml νερό
200 ml γάλα καρύδας (light coconut milk)
2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου με σύκο
½ κουταλάκι κουρκουμά (turmeric)
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το
κρεμμύδι, την πιπερόριζα, τις φακές και τη γλυκοπατάτα.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, το γάλα καρύδας, την κρέμα βαλσάμικου, τον κουρκουμά, το κάρδαμο, το κύμινο, το αλάτι, το τσίλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, μ’ ένα μπλέντερ χειρός αλέθουμε τη σούπα, ανάλογα
με την προτίμησή μας: αν θέλουμε να έχει μέσα μεγάλα κομμάτια αλέθουμε για λίγο,
αλλιώς την κάνουμε εντελώς βελουτέ.
4. Ζεσταίνουμε ξανά και σερβίρουμε.

 

Biscotti με καφέ, σοκολάτα και φουντούκια

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Για 20 κομμάτια

Υλικά
125 γρ. βούτυρο ανάλατο
125 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
2 δόσεις καφέ espresso
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.chocolate chips (σοκολάτα κουβερτούρα)
80 γρ. φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και τα αβγά με τον καφέ. Κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί.
2. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τη σοκολάτα και τα φουντούκια. Πλάθουμε το μείγμα σε ορθογώνιο κομμάτι πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το ορθογώνιο κομμάτι για 35 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, αφαιρούμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο.
5. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και κόβουμε μ’ ένα μαχαίρι ψωμιού σε φέτες 2 εκ. την κάθε μία. Τοποθετούμε τις φέτες όρθιες στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για ακόμη 10 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε τα biscotti μέσα μέχρι η θερμοκρασία να πέσει εντελώς. Αυτό κάνει τα biscotti τραγανιστά.
6. Τα διατηρούμε σφραγισμένα αεροστεγώς.


Tags: στης Αθηνάς, ορεκτικό, σνακ, συνταγή , Σάββατο, γευστικό, γεύμα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)