ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Μια διαφορετική συνταγή για osso bucco

Αθηνά Λοϊζίδου


Χοιρινό μαγειρεμένο με ντομάτα και κρασί (osso bucco)

Το συγκεκριμένο πιάτο το θυμήθηκα πρόσφατα. Συνήθως το osso bucco φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Εδώ το φτιάχνω με το δικό μας κυπριακό χοιρινό ψαρονέφρι, που είναι πολύ νόστιμο και μαλακό.

Για 6-8 μερίδες

Υλικά
2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
100 γρ. κρασί
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη (500 γρ.)
1 ζωμό βοδινού
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Για το ρύζι
200 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό για να ψήσουμε το ρύζι
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση στο athenasrecipes.com


Tags: athena's recipes, αθηνά λοϊζίδου, συνταγές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)