AMAZON PRIME
DOWNTON ABBEY: A NEW ERA
Οι αριστοκράτες ανοίγουν ξανά τον Πύργο
Μετά την ολοκλήρωση της ομώνυμης πολυβραβευμένης, τηλεοπτικής σειράς, οι αριστοκράτες του Downton Abbey έκαναν την εμφάνιση τους στον κινηματογράφο το 2019, με κοινό και κριτικούς να «αγκαλιάζουν» την επιστροφή τους. Η νέα ταινία, με τους πολυαγαπημένους ευγενείς, έχει τίτλο «Downton Abbey: New Era» και κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 28 Οκτωβρίου. Βρισκόμαστε στο 1928, και η οικογένεια του Ντάουτον μαζί με τους οικιακούς υπηρέτες είναι παρόντες στον γάμο του Τομ Μπράνσον με τη Λούσι Σμίθ, όπου οι ανακατατάξεις είναι πολλές: Απρόσμενα τηλεφωνήματα με ανέλπιστα μαντάτα, αλλά και επισκέψεις που θα ταράξουν την ησυχία. Όμως η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά την κοντέσα του Γκράντθαμ, Βάιολετ Κρόουλι, η οποία μετά την απόκτηση μιας νέας βίλας στη νότια Γαλλία, αποφασίζει να αλλάξει τη διαθήκη της.
Apple TV
LOUIS ARMSTRONG’S BLACK AND BLUES
Λούις Άρμστρονγκ αφηγείται τη ζωή του
O Λούις Άρμστρονγκ, ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια της τζαζ, μπορεί να τραγούδησε υπέροχα για το πόσο ωραίος είναι ο κόσμος μας, ωστόσο ο δικός του, εκτός την αγάπη του κοινού, ήταν κυριευμένος και από έναν συνεχή φόβο για τον ρατσισμό που βίωνε. Αυτές οι άγνωστες πτυχές της ζωής του αποκαλύπτονται στις κασέτες, που ο ίδιος ηχογραφούσε, ως ένα προσωπικό ημερολόγιο. Το πολύτιμο αυτό ηχητικό ντοκουμέντο χιλιάδων ωρών αποτελεί τη βάση του ντοκιμαντέρ «Louis Armstrong’s Black & Blues», διάρκειας 104 λεπτών, που κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 28 Οκτωβρίου. «Η δημόσια εικόνα του ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν που ο ίδιος πίστευε. Καταγράφει τα συναισθήματά του και το κυρίαρχο θέμα είναι ο ρατσιμός που καθόριζε εν πολλοίς τη ζωή του. Ήταν ο πιο διάσημος άνθρωπος στον κόσμο και την ίδια στιγμή υπήρχαν ξενοδοχεία στα οποία δεν μπορούσε να εισέλθει από την κεντρική πόρτα ή που δεν του επέτρεπαν να καθίσει λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του», λέει ένας εκ των παραγωγών του ντοκιμαντέρ.
NETFLIX
GUILLERMO DEL TORO’S CABINET OF CURIOSITIES
Σειρά τρόμου από τον μετρ του είδους
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έφτιαξε μια νέα σειρά τρόμου για το Netflix. Η σειρά είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Cabinet of Curiosities» των Ντάγκλας Πρέστον και Λίνκολν Τσάιλντ, και θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Οκτωβρίου. Η σειρά έχει δημιουργήσει ήδη τεράστιες προσδοκίες, καθώς πρόκειται για έναν σκηνοθέτη μετρ του είδους, όπου στα οκτώ επεισόδιά της θα αφηγηθεί - σε σύμπραξη με τους σκηνοθέτες άλλων ταινιών τρόμου, όπως τα «Twilight», «The Babadook» και «Mandy» - οκτώ τρομακτικές ιστορίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος του είναι να δείξει «ανωμαλίες και περίεργα πράγματα» που υπάρχουν έξω από την πραγματικότητα που ζούμε.
NETFLIX
THE BASTARD SON & THE DEVIL HIMSELF
O μπάσταρδος που έψαχνε την αλήθεια
Βασισμένη στην τριλογία βιβλίων «Half Bad» της Σάλι Γκριν, η νέα νεανική δραματική σειρά φαντασίας «The Bastard Son & The Devil Himself», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Οκτωβρίου, ακολουθεί τον Νέιθαν, τον νόθο γιο της πιο επικίνδυνης μάγισσας, καθώς εκείνος προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητά του με τη βοήθεια των δύο κολλητών φίλων του, της Αναλίζ και του Γκάμπριελ. Μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντιμαχόμενων φατριών στον φανταστικό αυτό κόσμο θα φέρει τους νεαρούς σε καταστάσεις που δύσκολα… φαντάζονταν.
HULU
THE HAIR TALES
Η Όπρα θα ασχολείται με… τρίχες
Μια αλλόκοτη σειρά ντοκιμαντέρ έχει ετοιμάσει η Όπρα Γουίνφρι για την συνδρομητική πλατφόρμα της Hulu. Στο «The hair tales», που κάνει πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου, συνεργάστηκε με την Τρέισι Έλις Ρος, κόρη της θρυλικής Νταϊάνα Ρος, για να μας πουν ιστορίες για.. τρίχες - τρίχες μαύρων γυναικών, συγκεκριμένα. Φυσικά, η σειρά δεν θα σταθεί μόνο στα μαλλιά αλλά και στη γενικότερη μαύρη ταυτότητα και πολιτισμό. Θα παρουσιάζει τις ιστορίες μαύρων γυναικών μέσα από τις εμπειρίες τους και θα δείχνει πώς τα μαλλιά και οι κομμώσεις των μαύρων συνδέονται με μεγαλύτερα κοινωνικά και ιστορικά θέματα. «Υπάρχει μία ιστορία σε κάθε μπούκλα, τύλιγμα και τσάκισμα των μαλλιών μας. Αυτή η σειρά θα είναι μία περιπέτεια μέσα από ιστορίες που αγγίζουν θέματα καταγωγής, αποδοχής, πολιτικής, επανάστασης, αλλά και κουλτούρας», είπε η Όπρα.