Αθηνά Λοϊζίδου
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γρήγορα, εύκολα και πλούσια cookies. Φτιαγμένα μόνο με υγιεινά υλικά, έτοιμα σε 30 λεπτά!
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 15’
Μερίδες: 6 μπισκότα
Θερμίδες ανά μπισκότο: 280kcal
ΥΛΙΚΑ:
55 γρ. βρώμη
110 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ταχίνι
55 γρ. πραγματικό σιρόπι σφενδάμου
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κομμάτια μαύρης σοκολάτας υγείας
Λίγο θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το λάδι, το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, το αυγό και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
3. Βγάζουμε τη ζύμη σε ποσότητα μεγέθους κουταλιάς της σούπας - η ζύμη θα είναι λίγο υγρή. Τοποθετούμε σε απόσταση 3 εκ. στο προετοιμασμένο ταψί.
4. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί. Πασπαλίζουμε με νιφάδες αλατιού. Απολαμβάνουμε ζεστά (συνιστάται ιδιαίτερα) ή αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»