Αθηνά Λοϊζίδου
Fettuccine ολικής άλεσης με ψητή κόκκινη πιπεριά και φρυγανιά. Ψητές κόκκινες πιπεριές με βότανα, κρεμμύδι και σκόρδο, όλα σε μια κρεμώδη σάλτσα βότκας και ντομάτας που είναι ζωντανή σε χρώμα αλλά και τόσο νόστιμη!
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος, 30’
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 520
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο τριμμένο
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
¼ κ.γ. σπόροι μάραθου (γλυκάνισο)
1 πρέζα μπούκοβο
30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κ.γ. ρίγανη
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
80 γρ. βότκα
250 γρ. ζυμαρικά fettuccine ολικής αλέσεως La Molisana
200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες
50 γρ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. λευκό ξίδι
100 γρ. γάλα
15 γρ. αλατισμένο βούτυρο
15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.