Ένας χώρος που μας συστήθηκε αλλιώς επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά του και μας συστήνεται ξανά ως το επόμενο place to be εάν αυτό που ψάχνεις είναι μια ωραία fine dining και fine drinking επιλογή που να αξίζει.
Όταν μου πρότειναν να περάσουμε το βράδυ μας στην περιοχή της Λακατάμιας, ομολογώ πως δεν ενθουσιάστηκα, όμως το Jasmine με διέψευσε.
Βράδυ καθημερινής, λοιπόν, επισκεφθήκαμε τον χώρο για δείπνο. Μόλις μπήκαμε, μάς υποδέχθηκε ο μάνατζερ του χώρου με ευγένεια. Μας ζήτησε να δείξουμε safe pass πριν καθίσουμε στο τραπέζι της κράτησής μας. Αφού μας συνόδευσε και αφού καθίσαμε, μας εξήγησε πως μπορούμε να βρούμε το μενού του μαγαζιού το οποίο είναι σε μορφή QR code.
Το Jasmine GastroBar ομολογουμένως κάνει μια ανατρεπτική εμφάνιση, για την οποία φαίνεται πως οι άνθρωποί του δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά. Το μενού του μαγαζιού ως Executive Chef επιμελήθηκε ο Ελλαδίτης σεφ Γιάννης Στανίτσας που μαζί με την ομάδα του και τον επικεφαλής σεφ Κωνσταντίνο Γεωργίου προτείνουν μια σειρά πιάτων από οικείες γεύσεις με βάση τη μεσογειακή κουζίνα αλλά και με επιρροές από τη διεθνή, τα οποία δημιουργούνται με κυπριακά υλικά.
Αφού διαβάσαμε το μενού, ο σερβιτόρος που θα μας σέρβιρε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς μάς ανέφερε τα πιάτα ημέρας που προσφέρονταν.
Από μια γρήγορη ματιά στο μενού φαίνεται η δημιουργικότητα και οι γευστικές και αρωματικές εντάσεις που η ομάδα του Jasmine θέλει να παρουσιάσει. Σίγουρα ακόμη και ο πιο απαιτητικός μπορεί να βρει κάτι στο μενού που θα τον ενθουσιάσει.
Στο μενού θα βρείτε αρκετές επιλογές με βάση τα θαλασσινά, ιδιαίτερες επιλογές κρεάτων όπως μαύρο χοίρο πανσέτα με κρέατα από τη φάρμα Φωτιάδη, ribeye με μαύρη τρούφα αλλά και πάπια με 5 μπαχαρικά και πουρέ πράσινου μήλου.
Για αρχή επιλέξαμε τα κοκτέιλ μας μέχρι να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε για φαγητό.
Το ταξίδι γνωριμίας των γεύσεων του Jasmine ξεκίνησε με τα χειροποίητα λουκουμαδάκια με καραμελωμένα γλυκοκρέμμυδα και πρόβειο γιαούρτι. Ένα πιάτο αρκετά νόστιμο που ξεκίνησε ευχάριστα τη βραδιά μας.
Το επόμενο που έφτασε στο τραπέζι μας ήταν η country σαλάτα. Μια διαφορετική πολύχρωμη χωριάτικη σαλάτα με μους φέτας, ελιές Καλαμών, πιπεριές και καππαρόμηλα. Αν και ήταν γνώριμη σε γεύση, ωστόσο μας ενθουσίασε η νοστιμιά της.
Περνώντας στα κυρίως, αποφασίσαμε να επιλέξουμε ένα πιάτο ημέρας και ένα από το μενού. Από τα πιάτα ημέρας δοκιμάσαμε κριθαρότο χταπόδι με μελάνι σουπιάς ενώ από το μενού το beef rib eye με σάλτσα port wine, μαύρη τρούφα, πουρέ γλυκοπατάτας και baby λαχανικά.
Και τα δυο πιάτα είχαν τις δικές τους εντάσεις, με τις μικρές λεπτομέρειες του κάθε πιάτου να κάνουν τελικά τη διαφορά στη σύνθεση.
Από τα επιδόρπια, μετά από προτροπή του wine sommelier και director Αλέξιου Γκαλτσίδη, ξεχωρίσαμε την εθιστική chocolate trilogy, έναν σοκολατένιο συνδυασμό από κουβερτούρα γάλακτος, βουτύρου και λευκής, συνδυασμένη με φρούτα.
Στο μενού και τη λίστα των κρασιών κυριαρχούν εξαιρετικές επιλογές και το προσωπικό είναι πλήρως ενημερωμένο για το καθετί. Η όλη εμπειρία στο Jasmine είναι μια ευχάριστη έκπληξη που ίσως τελικά αρχίσει να βάζει στον χάρτη περιοχές που ίσως θα σκεφτόμασταν διπλά να επιλέξουμε για τέτοιου είδους εξόδους.